Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Prva liga Celjani z mojstrovino Pruceva potrdili drugi naslov

Nogometaši Celja so tri kroge pred koncem potrdili drugi naslov državnih prvakov. Zasledovalce, nogometaše Olimpije, so premagali z 1:0. Celjani imajo zdaj pred Ljubljančani nedosegljivih 12 točk prednosti.

207

Zdravje Porast okužb z oslovskim kašljem. Samo letos je bilo potrjenih 950 primerov te nalezljive bolezni.

V nekaterih evropskih državah, med drugim na Češkem, so razglasili epidemijo oslovskega kašlja. Kakšne so razmere v Sloveniji? Pristojni so pri nas samo letos potrdili 950 primerov te nalezljive bolezni.

14

Prenova glavne stavbe UKC Ljubljana: Del že zgrajenega bodo morali porušiti in naknadno vgraditi popotresne elemente

Za koliko se bo še podražila prenova glavne stavbe ljubljanskega kliničnega centra? Za zdaj za štiri milijone evrov, zavlekla pa se bo za pol leta. Dela, njihova vrednost je že zdaj 107 milijonov evrov, bodo dražja in daljša zaradi protipotresne obnove.

13

Gospodarstvo Musk v Šanghaju o avtonomni vožnji Teslinih vozil in prenosu na Kitajskem zbranih podatkov

Izvršni direktor družbe Tesla Elon Musk je nenapovedano obiskal Kitajsko, kjer se je srečal s premierjem Li Čjangom, ki je Teslin razvoj na Kitajskem označil za primer uspešnega ameriško-kitajskega gospodarskega in trgovinskega sodelovanja.

22

Louvre Mona Liza "brez sostanovalcev"? V prihodnje nemara v svoji sobi, četudi kletni.

Vodstvo muzeja Louvre, v katerem je na ogled Mona Liza Leonarda da Vincija, tehtajo idejo, da bi ta najslavnejši portret na svetu preselili v lastno sobo, četudi kletno. Tako bi obiskovalcem omogočili boljšo izkušnjo ob ogledu te znamenite slike.

6

Novice

Vojna v Ukrajini Razmere na bojišču vse težje za ukrajinske sile. Se Rusija pripravlja na ofenzivo na severu?

Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je opozoril, da so se razmere na bojiščih na vzhodu Ukrajine poslabšale, zaradi česar so se morale ukrajinske sile umakniti z vsaj treh položajev vzdolž frontne linije.

183

Afrika Burkina Faso zavrača obtožbe o usmrtitvah ljudi zaradi domnevnega sodelovanja z džihadisti

Vladajoča vojaška hunta v Burkina Fasu je zanikala "neutemeljene obtožbe", da so vojaki na severu države usmrtili 223 ljudi, med njimi najmanj 56 otrok, s čimer naj bi se maščevali za domnevno sodelovanje z oboroženimi islamističnimi skupinami.

7

Intervju "Nemčija želi zaščititi Jude le, dokler so ti pripravljeni reproducirati protimuslimanski diskurz"

V Nemčiji oblasti Jude, ki nočejo reproducirati protimuslimanskega rasizma, obtožujejo antisemitizma in protinemškosti ter jim očitajo, da so nevarni za družbo, je za MMC dejala nemško-izraelska judovska protisionistična queerovska aktivistka Udi Raz.

63

Šport

SP v hokeju Na uvodu "misije Bolzano" risi prejeli nepričakovano korejsko zaušnico

Slovenski hokejisti so neuspešno začeli svetovno prvenstvo divizije I v skupini A. V Bolzanu so morali priznati premoč Južni Koreji, ki je bila presenetljivo boljša s 4:2.

287

Kolesarstvo Rodriguez zmagovalec Dirke po Romandiji

Zadnja etapa na Dirki po Romandiji je pripadla Francozu Dorianu Godonu, a veliko premikov v skupnem seštevku ni prinesla. Skupno zmago je dosegel Španec Carlos Rodriguez, najboljši Slovenec v seštevku je bil Jan Tratnik na 32. mestu.

18

Liga NBA Ob 21.30: Dallas - LA Clippers

Košarkarji Dallasa bodo na četrti tekmi uvodnega kroga končnice Lige NBA gostili ekipo LA Clippers. Mavericksi imajo priložnost, da povedejo s 3:1 v zmagah. Kawhi Leonard ne bo igral zaradi poškodbe desnega kolena.

65

Premier liga Arsenal z izjemno predstavo v prvem polčasu mestnega derbija ostaja v igri za naslov

Nogometaši Arsenala so v 35. krogu Premier lige dobili severnolondonski derbi in s tem ohranili upanje na prvi naslov po letu 2004. Tottenham se je prebudil prepozno in izgubil z 2:3.

3

Derbi Krka po zmagi nad Kansaiem Heliosom v končnico s prvega mesta

Košarkarji Krke so dobili derbi rednega dela Lige Nova KBM proti Kansaiu Heliosu z 99:84. Novomeščani bodo tako v končnico vstopili kot prvouvrščeni po 27 krogih.

1
Oglasno sporočilo

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

Mapeieve rešitve za sanacijo težav, povezanih z vlago, ki omogočajo obnovo vseh vrst zidov: tako novejših kot zgodovinskih objektov.

1. SŽNL Mura Nona že enajstič do državnega naslova

Nogometašice Mure None so 11. v zgodovini postale državne prvakinje. V 21. krogu so v gosteh premagale Ljubljano z 1:0. Zdaj imajo na lestvici 55 točk oziroma nedosegljivih 11 več od Olimpije.

3
Več
Mobile

Kultura

Dediščina Mladi bodo lahko manj gradili čisto na novo, zato potrebujemo znanje o prenovi

Glavni cilj skoraj pol milijona evrov vrednega projekta, sofinanciranega s sredstvi norveškega finančnega mehanizma, je bilo spodbuditi učitelje osnovnih šol in jim pomagati, da so v redni pouk z veljavnimi učnimi načrti vpeljali več kulturne dediščine.

1

NUK - 250 let Zaklad NUK-a: v 12 metrih gradiva Borisa Pahorja tudi tipkopis epohalne Nekropole

"Avtor je popravke ob besedilo zapisoval s pisalom svetlo modre barve, pozorno in premišljeno je tehtal vsako besedo, črtal cele strani, dopisoval besede," so zapisali v NUK-u o tipkopisu romana Nekropola, ki ga hranijo med zapuščino Borisa Pahorja.

Jesenice Mladost mesta rdečega prahu: nova stalna razstava o nekdaj najmlajšem mestu Kraljevine Jugoslavije

Po skoraj štirih desetletjih je v jeseniškem mestnem muzeju Kosova graščina na ogled nova stalna razstava, ki jo je pripravil Gornjesavski muzej Jesenice in nosi naslov Mladost mesta rdečega prahu.

Več

Zabava in slog

Rekord Za zlato uro najbogatejšega potnika na Titaniku iztržili več kot milijon funtov

Zlato žepno uro najbogatejšega potnika na Titaniku, ki je doživel brodolom na svoji krstni plovbi leta 1912, so na dražbi v Veliki Britaniji prodali za rekordnih 1,175 milijona britanskih funtov. Kupil jo je zasebni zbiratelj iz Združenih držav Amerike.

1

Evrovizija Raiven opravila s prvo vajo: "Zelo sem pomirjena"

Raiven je s plesalci Opere in baleta SNG Ljubljana že dobila priložnost, da prvič preizkusi evrovizijski oder. "Na njem se počutim zelo dobro, veliko bolje, kot sem mislila. Komaj čakam, da bo 7. maj," je delila pevka, ki je s prvo vajo zadovoljna.

43

Joči, joči, joči Na Japonskem so se dojenčki tradicionalno pomerili v jokanju

Jok dojenčkov pomeni znak vitalnosti in moči, na Japonskem pa tako vsako leto poteka festival, na katerem dojenčki tekmujejo, kateri prvi ali najglasneje joka. Solze na različne načine spodbujajo sumoborci, na pomoč pridejo tudi strašljive maske.

4

Intervju C'est La Vie: Smo klasične glasbenice, a smo hkrati vsestranske

"V klasiki smo se že dokazale, zdaj bi želele razširiti naše občinstvo. Se ljudem predstaviti na samostojni poti, ne samo da nastopamo z različnimi pevci," pravi vsestranski godalni kvartet C'est La Vie, ki si želi "povohati" vse zvrsti glasbe.

1

Težave Na Capriju obiskovalcev več kot domačinov: "Otok postaja spalnica za turiste"

Čeprav je na italijanskem otoku Capri preživetje domačinov v veliki meri odvisno od popotnikov, ti niso več kos množicam, ki se zgrinjajo tja. Prebivalci dvomijo, da bo dvig pristojbine odvrnil turiste in olajšal tamkajšnjo stanovanjsko krizo.

7
Oglasno sporočilo

Vsem najljubša embalaža – Podravka s konzervami uresničuje trajnostne cilje

V konzervah so na voljo nekateri od najbolj priljubljenih izdelkov podjetja Podravka, stoodstotna reciklabilnost pa je samo ena od številnih prednosti, ki jih takšna embalaža prinaša.

Zmešnjava Letalska družba 101-letnico vedno znova zamenja za otroka

Sistemom letalske družbe American Airlines ne gre v račun, da je bila Američanka Patricia rojena leta 1922, in ne leta 2022. Tako kabinsko osebje vedno znova preseneti, saj ta na krovu letala pričakuje otroka, ne pa 101-letnice.

3
Več

Uredniški izbor

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

150
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

68

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov