Vreme

Vreme
ČETRTEK
15
23
PETEK
15
25
SOBOTA
15
26
NEDELJA
16
26
PONEDELJEK
15
26
Napoved za Slovenijo
Krajevne padavine, deloma plohe in predvsem na vzhodu posamezne nevihte, se bodo zavlekle tudi v noč. Jutri zjutraj bo pretežno oblačno, ponekod so še možne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16 °C. V četrtek čez dan bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25 °C.
Obeti za Slovenijo
V noči na petek bodo še možne krajevne padavine. V petek bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale plohe in nevihte. V soboto in nedeljo bo delno jasno, popoldne lahko v hribovitem svetu nastane kakšna ploha. Od 27. maja do 1. junija 2018 Od nedelje do petka bomo predvidoma pod vplivom neizrazitega višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa nekoliko bolj suha in razmeroma topla. Verjetnost za krajevne padavine bo od nedelje naprej zmanjšana, predvsem dopoldnevi bodo dokaj sončni. Dnevne temperature bodo večinoma malo nad 25 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V četrtek bo sprva pretežno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. V krajih severno od nas bodo že zjutraj nastajale krajevne padavine, drugod pa predvsem popoldne.
Vremenska slika
Nad Jadranom se zadržuje manjše ciklonsko območje. Z jugovzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen zrak. Zračna masa je nestabilna. V četrtek Nad večjim delom Evrope vztraja območje enakomernega zračnega tlaka, na vreme še naprej vplivajo višinska jedra hladnega zraka. S šibkimi vzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše popoldne. Prehodno se bodo lahko okrepili tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 8 in v gorah 9,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo v lepem vremenu visoka, nevihte bodo le za kratek čas znižale obremenitev. Prisoten bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca in bezga. Na vinorodnem območju bo v zraku cvetni prah trte, ki navadno ne povzroča težav z zdravjem. Pojavljal se bo tudi cvetni prah ligustra (kalina), ki lahko povzroča težave nekaterim posameznikom preobčutljivim na cvetni prah oljke in jesena. V zraku bo cvetni prah lipe, je nizko alergen, težave lahko povzroči močan vonj. V Primorju sta v zraku glavna alergena cvetni prah trav in oljke, cveti tudi liguster z alergeni sorodnimi oljki. Prisoten bo še cvetni prah krišine, trpotca, trte, bezga in iglavcev. Cvetijo lipe, vendar je v zraku malo cvetnega prahu. Opažamo povišanje spor plesni v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Na Štajerskem voda zalila več sto objektov, na Ptuju kar petkrat toča
37
5. maj 2018 ob 09:28 Nad številnimi kraji po Sloveniji so se v petek popoldne in zvečer razbesnela neurja, ponekod s točo. Največ težav so imeli na ptujskem in mariborskem koncu.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:19 20:37
Maribor 05:13 20:34
Koper 05:24 20:39
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 15:03 03:09
Maribor 14:58 03:05
Koper 15:07 03:12