Vreme

Vreme
PETEK
16
30
SOBOTA
17
30
NEDELJA
17
26
PONEDELJEK
16
28
TOREK
15
29
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v notranjosti se bodo pojavljale nevihte, nekatere bodo tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C. Jutri zjutraj se bo na zahodu zmerno pooblačilo, možna je kakšna ploha ali nevihta. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale tudi v noč. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 32 °C.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo popoldne pogostejše. Vročina bo nekoliko popustila. V ponedeljek se bo od severa delno zjasnilo, popoldne lahko nastane še kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Od 24. do 29. julija 2018 V torek nas bo dosegel vpliv višinskega ciklona, zato bo ozračje ponovno bolj nestabilno. Od srede do nedelje bo k nam s severovzhodnimi vetrovi pritekal razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. Pričakujemo lahko razmeroma sončno vreme, a predvsem v popoldanskem času bodo nastajale tudi krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo na Primorskem okoli 30, drugod pa večinoma od 25 do 30, proti koncu tedna tudi nad 30 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo večinoma sončno, predvsem v Alpah bodo popoldne nevihte. Jutri bo sprva še deloma jasno, popoldne pa bodo pogoste krajevne nevihte.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Od zahoda priteka proti Alpam v višinah spet nekoliko bolj vlažen in nestabilen zrak. Jutri Območje visokega zračnega tlaka počasi slabi, preko srednje Evrope se pomika manjše ciklonsko območje. Naši kraji bodo pod vplivom nestabilne zračne mase.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V soboto se bo vremenska obremenitev krepila, občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nižinah se bo sredi dneva in popoldne pred nastankom neviht pojavil občutek soparnosti. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah do 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo nizka do mestoma srednje visoka, v tej sezoni ne pričakujemo več povišanja. Preobčutljivi posamezniki lahko še vedno razvijejo simptome alergijske bolezni. Cvetni prah sprošča tudi koruza, ki jo uvrščamo v družino trav, večje obremenitve so le v neposredni bližini njiv. Prve rastline navadnega pelina in ambrozije so začele cveteti, v zraku bodo lahko posamezna zrna. Začetek glavne sezone pelina pričakujemo v drugi polovici meseca, ambrozije pa v začetku avgusta. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s trpotcem in metlikovkami bo nizka. Alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev z alergenim cvetnim prahom zelo nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca in metlikovk ter posamezna zrna pelina. Obremenitev s koprivovkami bo srednje visoka do občasno visoka. Po parkih cvetijo grmi okrasnega ligustra, v zraku bodo le posamezna zrna. Padavine bodo zmanjševale obremenitev zraka. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 27.6 °C
Piran 26.3 °C
Tržaški zaliv 26.6 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 25.3 °C
Dubrovnik 21.2 °C
Hvar 24.0 °C
Komiža 24.0 °C
Krk 26.0 °C
Malinska 25.1 °C
Pulj 27.0 °C
Rab 25.0 °C
Split 23.0 °C
Šibenik 23.0 °C
Zadar 24.5 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 23.4 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 20.6 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev
14
10. julij 2018 ob 16:28 Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:31 20:45
Maribor 05:24 20:42
Koper 05:36 20:46
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 14:07 01:07
Maribor 14:03 01:01
Koper 14:09 01:11