Vreme

Vreme
PONEDELJEK
-1
1
TOREK
-2
0
SREDA
-3
-1
ČETRTEK
-4
0
PETEK
-2
2
Napoved za Slovenijo
Danes bo pretežno oblačno, v notranjosti se bo zadrževala nizka oblačnost, ki bo segala do nadmorske višine 1500 m. Na jugovzhodu bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do 7 °C. Jutri bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo le v Posočju. Na jugovzhodu bo občasno naletaval sneg. Rahlo sneženje se bo zvečer razširilo nad večji del Slovenije. Na Primorskem bo še pihala burja, ki se bo popoldne krepila. Najnižje jutranje temperature bodo okoli -3, na Goriškem in ob morju blizu 0, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem do 8 °C.
Obeti za Slovenijo
V noči na sredo bo snežilo. V sredo kaže na oblačno in hladno vreme, občasno bo še rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala burja. V četrtek bo še povečini oblačno in ponekod vetrovno, predvsem na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo. Od 24. do 29. januarja 2019 Od četrtke do petka bodo naši kraji pod vplivom višinskih prodorov hladnega zraka zaradi katerih bodo na območju Alp in Sredozemlja občasno nastajali cikloni. Ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplivalo predvsem v sredo bo od četrtka do sobote vztrajalo na območju osrednjega Sredozemlja in Balkana. Naši kraji bodo večinoma na robu vremenskega dogajanja. V soboto se bo nad Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, v dneh, ki sledijo pa kaže na nov hladen prodor od severa in nastanek novega ciklona v naši bližini. V četrtek in petek bo prevladovalo oblačno vreme. Predvsem na vzhodu pa bo lahko občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala burja, drugod severni veter. V soboto in nedeljo kaže na suho vreme in več možnosti za sonce, veter pa naj bi vztrajal do sobote. V dneh, ki sledijo se verjetnost padavin spet poveča. Temperature bodo ves čas ostale letnemu času primerne, čez dan se bodo gibale med 0 in 5 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo v krajih južno od nas pretežno oblačno, možne bodo rahle padavine, na celini kot sneg. Drugod se bo po nižinah večji del dneva zadrževala nizka oblačnost. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja. Jutri bo v krajih južno in deloma vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno, rahle padavine se bodo od juga proti večeru širile na sever. Drugod se bo večji del dneva zadrževala nizka oblačnost. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja.
Vremenska slika
Iznad Atlantika se je proti srednji Evropi in Alpam prehodno razširilo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa je v območju nizkega zračnega tlaka nastal nov ciklonski vrtinec. Nad naše kraje v nižjih zračnih plasteh z vetrovi vzhodnih smeri doteka hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Najbolj občutljivi bodo imeli sprva manjše vremensko pogojene težave, ki se bodo čez dan postopoma krepile. Priporočamo večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali ob otoplitvi. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Na Koroškem v nižinah do 20 centimetrov snega, nekaj težav v prometu
35
18. januar 2019 ob 15:24 Sneženje, ki je zjutraj zajelo vso Slovenijo, se je popoldan popolnoma umirilo, posebnih težav zaradi snega na cestah ni bilo. "Sledi nekaj dni snežnega premora," pojasnjuje dežurni vremenoslovec Andrej Velkavrh.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:35 16:51
Maribor 07:32 16:45
Koper 07:37 16:55
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 17:16 07:46
Maribor 17:10 07:43
Koper 17:21 07:48