Vreme

Vreme
SREDA
0
2
ČETRTEK
-1
0
PETEK
-1
1
SOBOTA
-1
2
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo na Primorskem pretežno oblačno, burja se bo krepila. Drugod bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo snežilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3 stopinje. V sredo bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek in petek bo oblačno. Občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem bo povečini suho. Pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V soboto bo sneženje ponehalo, ponekod se bo delno zjasnilo. Burja na Primorskem bo prehodno nekoliko oslabela. Od 24. februarja do 1. marca 2018 Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo sredi tedna znova nekoliko poglobilo. Od severovzhoda bo proti območju Alp pritekal mrzel celinski zrak. V soboto bo sneženje ponehalo, delno se bo zjasnilo. Od nedelje do srede bo povečini suho in zelo mrzlo. Temperature bodo, razen tik ob morju, ves dan pod lediščem, ob jasnih jutrih pa tudi pod -15 °C. V gorah bo na nadmorski višini 1500 m temperatura med -15 in -18, na 2000 m pa tudi -20 °C. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa burja.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Oblačno bo. V krajih zahodno od nas bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna do močna burja.
Vremenska slika
Nad severnim in osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od vzhoda priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak. V sredo Nad severnim in osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od vzhoda priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže do 2,5 in v gorah do 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Leska še vedno cveti v nižinah, cvetenje pa se je premaknilo tudi višje v hribe. Nizka temperatura preprečuje obilnejše sproščanje cvetnega prahu. V nižinah bo možen porast obremenitve zraka pri temperaturah višjih od 5 C. V Primorju bodo obremenitve s cipresovkami in jelšo nizke do občasno srednje visoke. Obremenitve z lesko bodo nizke. V zraku so posamezna zrna jesena, topla in bresta, kar nakazuje pripravljenost dreves na cvetenje v ugodnejših temperaturnih razmerah.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Prihaja polarna zračna masa. Kako hud mraz bo pritisnil?
69
20. februar 2018 ob 06:37 Številni, ki jih je razvadil (pre)topel januar, so se zgrozili ob vremenski napovedi, ki v sredini prihodnjega tedna v Ljubljani, pa tudi drugje, kaže kar 20 stopinj pod lediščem.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:53 17:37
Maribor 06:50 17:31
Koper 06:56 17:40
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:47 23:40
Maribor 09:42 23:36
Koper 09:51 23:42