Vreme

Vreme
NEDELJA
20
29
PONEDELJEK
17
30
TOREK
18
32
SREDA
19
32
ČETRTEK
20
26
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo pretežno oblačno. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Nekatere nevihte bodo spremljali močnejši nalivi, sunki vetra, krajevno bo možna toča. Ponoči se bo vreme povsod umirilo in do jutra zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Jutri bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V torek in sredo bo delno jasno in spet bolj vroče, verjetnost za popoldanske krajevne nevihte se bo nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Malo hladneje bo. Jugozahodni veter se bo še okrepil. Od 29. junija do 4. julija 2017 Od četrtka do nedelje bodo naši kraji na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo v začetku novega tedna pomaknilo nad vzhodno Evropo. Od četrtka do nedelje bo nestalno vreme, predvsem popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija. Za začetek novega tedna kaže na suho vreme, vročine ne bo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Padavine in nevihte se bodo od zahoda razširile na vse sosednje pokrajine in zvečer ter ponoči od severa ponehale. Jutri bo pretežno jasno.
Vremenska slika
Nad južno polovico Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Nevihtna fronta bo danes ob jugozahodnih višinskih vetrovih prešla Slovenijo. Jutri Nad Alpami se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s šibkimi vetrovi zahodnih smeri topel in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V nedeljo bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nekaterih nižinah bo sredi dneva pred nastankom ploh in neviht občutje poslabšal občutek soparnosti. V nedeljo zvečer bo vremenska obremenitev oslabela in večinoma ponehala. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, lokalno visoka. Obremenitev bodo zniževale vročinske nevihte in košnja trave. Višje v hribih je obremenitev lahko visoka. V zraku bo visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah trpotca in lipe. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca. Sezona pojavljanja cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladuje Cladosporium. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah in travnikih.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost
12
24. junij 2017 ob 13:42 Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:12 20:57
Maribor 05:05 20:54
Koper 05:17 20:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:46 22:05
Maribor 06:40 22:02
Koper 06:51 22:07