Vreme

Vreme
ČETRTEK
7
22
PETEK
7
20
SOBOTA
8
19
NEDELJA
9
15
PONEDELJEK
7
14
Napoved za Slovenijo
Danes bo na zahodu zmerno, ponekod občasno pretežno oblačno. Drugod bo precej jasno. Sredi dneva in popoldne bo ponekod pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija. Jutri bo v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji zmerno, predvsem na zahodu tudi pretežno oblačno. Ponekod v hribovitih krajih na zahodu bo možna kakšna kaplja dežja. Drugod bo sončno, zjutraj bo ponekod še lahko megla. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem od 9 do 12, najvišje dnevne od 16 do 23 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V soboto bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno, možen bo rahel dež. Drugod bo večinoma sončno, le ponekod po nižinah bo v jutranjem času še nekaj megle. Pihal bo jugozahodnik. V nedeljo bo oblačno, padavine bodo od zahoda zajele vso državo. Sprva bodo vmes tudi nevihte. Ohladilo se bo. Od 22. do 27. oktobra 2017 V nedeljo bo hladna fronta dosegla srednjo Evropo in prešla tudi Slovenijo. Nad severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom bo nastal ciklon, ki se bo v ponedeljek pomaknil nad Balkan in se poglobil. Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Balkanom se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo od severa dotekal hladnejši zrak. V drugi polovici tedna se bo v višinah že nekoliko segrelo. V nedeljo bo dež od zahoda postopno zajel vso Slovenijo, v ponedeljek dopoldne pa bo povsod ponehal. Skupno pričakujemo od okoli 15 do 40 mm padavin. Meja sneženja se bo proti koncu spustila do okoli 1000 m nadmorske višine. Od torka do petka kaže na suho, a hladno vreme.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Prevladovalo bo jasno vreme, predvsem zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah in ob morju megleno, ob morju ter v Furlanski nižini bo lahko tudi nizka oblačnost.
Vremenska slika
Nad srednjo in jugovzhodno Evropo je ustaljeno območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja se zadržuje nad zahodnim Sredozemljem in slabi. K nam od jugozahoda doteka razmeroma topel in pri tleh dokaj vlažen zrak. Jutri Nad srednjo in jugovzhodno Evropo je ustaljeno območje visokega zračnega tlaka. Vremenska motnja se zadržuje nad zahodnim Sredozemljem in slabi. K nam od jugozahoda doteka razmeroma topel in pri tleh dokaj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo sprva ugoden, ob sončnem vremenu tudi spodbuden. V drugi polovici četrtka se bodo pri najbolj občutljivih začele pojavljati manjše vremensko pogojene težave. Spanje občutljivih ljudi v noči na petek bo moteno. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 3,5 in v gorah 4. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je zaključena, obremenitve zraka bodo prenizke, da bi vplivale na zdravje večine alergikov. V SV Sloveniji bo cvetni prah ambrozije v zraku do prvih slan, obremenitve bodo zelo nizke in ne bodo vplivale na zdravje večine alergikov. V jeseni cvetijo cedre, v zrak sproščajo velike količine cvetnega prahu, ki običajno ne povzroča zdravstvenih težav.Prehajamo v obdobje zimskega mirovanja narave, ko v zraku le občasno zaznamo kakšno zrno cvetnega prahu. Začetek sezone 2018 pričakujemo v otoplitvah v januarju, ko zacvetita leska in jelša in v Primorju cipresovke. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober
21
10. oktober 2017 ob 11:33 Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:25 18:08
Maribor 07:21 18:03
Koper 07:27 18:12
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:42 18:24
Maribor 06:37 18:19
Koper 06:45 18:28