Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Giro, 2. etapa Še 3 km: Pogačar po menjavi kolesa napadel na zadnjem vzponu in je sam v ospredju

Po dinamičnem ogrevanju je na Giru na sporedu prva gorska etapa, ki bo dala natančnejši odgovor glede boja za končno zmago. Tadej Pogačar je moral ob vznožju zadnjega vzpona zaradi predrte gume menjati kolo, 4 km pred ciljem pa napadel in zdaj sam vodi.

157

Črna kronika Voznik prevrnjenega tovornjaka na primorski avtocesti umrl

Na primorski avtocesti se je zjutraj zgodila huda prometna nesreča pri izvozu Brezovica. Glede na do zdaj znane informacije PU-ja Ljubljana se je 33-letni voznik, državljan BIH-a, ki je živel v Sloveniji, v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl.

Slovenija Fajon je v Izraelu dejala, da priznanje Palestine za Slovenijo ni več vprašanje

Zunanja ministrica Tanja Fajon je začela svoj drugi obisk Izraela in Zahodnega brega od začetka vojne v Gazi. Sestala se bo s predstavniki Izraela in palestinske samouprave na delih Zahodnega brega. Med drugim je omenila možnost priznanja Palestine.

99

Bližnji vzhod Izraelska vlada ustavila delovanje Al Džazire v Izraelu, češ da ogroža nacionalno varnost

Izraelska vlada je v nedeljo sprejela odločitev o zaprtju katarske televizije Al Džazira v Izraelu, dokler traja vojna v Gazi, češ da medij ogroža nacionalno varnost Izraela. Televizija odločitev označuje za "zločinsko dejanje".

Evrovizija Evrovizijski predstavniki so že zavzeli turkizno preprogo

Uradno dobrodošlico Malmö tistim, ki bodo letos svoje države zastopali na Evroviziji, izreka danes, ko se ti sprehajajo po turkizni preprogi. Odprtje evrovizijskega tedna, ki ga bo mogoče spremljati na spletu, se je začelo ob 15.30.

13

Novice

Črna kronika Moški, ki so ga našli v Golokratni jami, naj ne bi umrl nasilne smrti

Identiteta moškega, ki sta ga poljska jamarja v petek našla v Golokratni jami pri Orleku v občini Sežana, še ni znana. Policisti so za zdaj izključili možnost, da bi lahko moški umrl nasilne smrti.

Zdravje Ob dnevu babic pozivi k povečanju razpisanih študijskih mest

Danes je mednarodni dan babic, ki jih v zdravstvenem sistemu prav tako primanjkuje. Da bi lahko izvajale svoje poslanstvo čez vsa življenjska obdobja žensk, bi med drugim potrebovali tudi povečanje razpisanih mest na študiju babištva.

Evropa 17-letnik priznal sodelovanje v napadu na nemškega politika Eckeja

Nemški policiji se je predal sedemnajstletnik, ki je priznal, da je v petek sodeloval v napadu na nemškega evropskega poslanca iz vrst socialdemokratov (SPD) Matthiasa Eckeja. Policija preostalih napadalcev še ni izsledila.

Šport

Prva liga Olimpija − Mura (postavi)

34. krog Prve lige bo zaključila tekma med Olimpijo in Muro. Začela se bo ob 17.30. Ljubljančani bi z vsaj točko na drugem mestu preskočili Maribor, ki je v sobotnem derbiju na kolena spravil prvake iz Celja.

10

Motokros Gajserju v zahtevnih razmerah prva vožnja in vodstvo v SP-ju

Tim Gajser je dobil prvo vožnjo pete dirke sezone svetovnega prvenstva v Aguedi na Portugalskem v elitnem razredu MXGP. V zelo zahtevnih deževnih razmerah se je zmagovalec sobotnih kvalifikacij znašel najbolje in zanesljivo ugnal vse tekmece.

2

Dirka po Španiji Vollering osvojila Vuelto, zdaj ji manjka le še Giro

Končala se je 10. kolesarska Dirka po Španiji. Zadnjo etapo, ki se je končala z vzponom na Valdesqui, je dobila Nizozemka Demi Vollering in s tem tudi prvič osvojila to prestižno dirko.

3

Končnica NBA Največ metel v prvem krogu, največ sedmih tekem pa v konferenčnem polfinalu

Letošnji začetek končnice Lige NBA je bolj nepredvidljiv na vzhodu, kjer so odigrali precej več tekem kot na zahodu, kjer je imel še največ dela Dallas. V zadnjih dveh desetletjih med obema konferencama razlik skorajda ni.

12

Liga NBA Denver ni imel odgovora na 43 točk Edwardsa

Košarkarji Minnesote ostajajo neporaženi v letošnji končnici Lige NBA. Po metli s Phoenixom so dobili tudi uvodno tekmo druge serije proti branilcem naslova, v gosteh so tako premagali Denver s 106:99.

155
Oglasno sporočilo

Pridobite doživljenjsko licenco za Microsoft Office za samo 20 € na Keysoffu

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, vam ravnanje z zaupnimi dokumenti, urejanje pomembne elektronske pošte in osredotočenost na delo lahko povzročajo težave.

Liga NHL Pastrnak popeljal Boston v konferenčni polfinale

Hokejisti Bostona so na sedmi tekmi uvodne serije končnice Lige NHL premagali Toronto z 2:1. Odločilni gol je v drugi minuti podaljška dosegel David Pastrnak. Boston se bo v naslednjem krogu pomeril s Florido.

3
Več
Mobile

Kultura

NUK - 250 let Zaklad NUK-a: Kaj je pisalo na naslovnici prve številke najstarejšega izseljenskega časopisa v ZDA

Ko so se s prvim množičnim valom na prelomu 19. v 20. stoletje slovenski priseljenci naselili v ZDA, so vzpostavili plodovito kulturno življenje, za močno skupnost pa je bila potrebna tudi tiskana beseda.

1

Film in TV "Imamo resne težave s krčenjem gozdov, čeprav Finci mislimo, da vemo, kako ravnati z njimi"

V Linzu že 21. leto zapored poteka festival Crossing Europe. Od 30. aprila do 5. maja se mestece ob Donavi spremeni v stičišče sodobne evropske kinematografije s programom 144 celovečernih in kratkih filmov, tako igranih kot dokumentarnih, iz 41 držav.

2

In memoriam Umrl je Frank Stella, velikan ameriškega abstraktnega slikarstva

V 88. letu starosti je v soboto na svojem domu na Manhattnu umrl slikar, grafik in kipar Frank Stella, ena ključnih oseb ameriškega abstraktnega slikarstva druge polovice 20. stoletja.

Več

Zabava in slog

Intervju s Sergejem Steblovnikom Četrt stoletja po aferi Strelnikoff: "Povedali so mi, da se bom cvrl v peklu"

25 let po eni največjih afer, povezanih z glasbo pri nas, je zasedba Strelnikoff lani znova izdala album Bitchcraft. O viharju, v katerega je takrat vsrkalo skupino, je za MMC spregovoril pevec Sergej Steblovnik: "Nismo imeli pojma, v kaj smo dregnili."

119

Sanjska priložnost Namesto Ollyja Mursa vskočil barski pevec: "Najbolj norih 30 minut mojega življenja."

Britanski pevec Olly Murs ima na turneji zasedbe Take That vlogo predskupine. Na koncert v Glasgow pa mu zaradi težav s prevozom ni uspelo priti. V zadnjem trenutku so ga nadomestili z Danielom Rooneyjem, ki je pred tem igral v nekem hotelskem baru.

1

"Čarovnija" Na Copacabani 1,6 milijona ljudi pelo in plesalo z Madonno

Kraljica popa se je odločila, da svojo turnejo Celebration zaključi z velikim spektaklom. Na slavni brazilski plaži Copacabana je brezplačno priredila več kot dve uri dolg koncert, poln njenih uspešnic. Nastop je tja privabil več kot 1,6 milijona ljudi.

3

Avtomobilnost Prve skice škode enyaq RS race

Pri Škodi so pokazali prve skice ekstremne zasnove enyaq RS race, ki je nastal na osnovi modela enyaq coupé RS.

2

Ture avanture V Izoli obiskovalce tudi letos privabili s prireditvijo Pomol okusov

V Izoli so obiskovalce tudi letos privabili s prvim Pomolom okusov tega poletja. Turistični delavci so s prazničnim obiskom zadovoljni in si obetajo dobro poletno sezono.

Oglasno sporočilo

Ameriška radoživost z ekscentričnim Waynom Marshallom in Orkestrom Slovenske filharmonije

Na petem koncertu abonmaja Filharmonični klasični koncerti z naslovom Za radožive bo v vlogi dirigenta in pianista pred Orkester Slovenske filharmonije stopil Wayne Marshall in občinstvo s temperamentno in virtuozno glasbo razgrel še pred poletjem.

"Douze points" Na Evroviziji bo točke Velike Britanije naznanila Joanna Lumley

Letos bo britanski evrovizijski žiriji predsedovala igralka in nekdanja manekenka Joanna Lumley, ki je nad to častjo navdušena. Tako bo med finalom 11. maja med drugim naznanila tudi, kateri državi je Velika Britanija namenila legendarnih 12 točk.

10
Več

Uredniški izbor

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

100

Medijski akt "Sprejem akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

91

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

112

Intervju Deset let po zmagi v Trstu Luka Mezgec na Giro z drugačnimi nalogami

"Največja razlika je v medijski pozornosti. Na Touru je cona za medije dolga 200 metrov, na Giru 50," je Luka Mezgec opisal razliko med Dirko po Italiji in Dirko po Franciji. Letos gre 35-letni Mezgec na obe. Še več: jeseni ga najbrž čaka Vuelta!

13
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov