Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Vojna v Ukrajini Iz Harkova evakuiranih več kot 9900 ljudi, Ukrajinci odbili ruska napada

Zaradi ruske ofenzive v severovzhodni ukrajinski oblasti Harkov je moralo svoje domove zapustiti skoraj deset tisoč ljudi, je sporočil guverner oblasti Oleg Sinegubov.

37

Bližnji vzhod Izraelska vojska nadaljuje napade na jugu in severu Gaze

Izraelska vojska nadaljuje napade na mesto Rafa na jugu Gaze in na begunsko taborišče Džabalija na severu palestinske enklave. Na vzhodu Rafe je izraelska vojska, kot navaja, ubila poveljnika oborožene skupine Islamski džihad.

22

Evropa Sodišče zaslišuje atentatorja slovaškega predsednika Fica

Na sodišču v kraju Pezinok se je dopoldne začelo zaslišanje moškega, ki je obtožen poskusa umora slovaškega predsednika vlade Roberta Fica. Slovaška ministrica za zdravje Zuzana Dolinkova je sporočila, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, a resno.

1

Kajak-kanu V Tacnu pravkar boji za medalje evropskega prvenstva

Po nenadejano prostem petku (zaradi narasle Save) so na evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju danes v Tacnu na delu kajakaši. V finalu od Slovencev nastopajo Peter Kauzer, Žiga Lin Hočevar in Eva Terčelj.

1

Pogačar starta ob 16.43 Kronometer: Ganna najhitrejši na vmesnem času, Affini v vodstvu

Že tretja sobota na 107. kolesarski Dirki po Italiji prinaša drugi kronometer. Na južni obali Gardskega jezera se bo odvila 31,2 ravninska ura resnice, na kateri je prvi favorit Filppo Ganna, a kot na prvem kronometru bo zadnjo besedo imel Tadej Pogačar.

68

Novice

Evropa Na zahodu Evrope po obilnem deževju poplave in zemeljski plazovi

Zahod Evrope je prizadelo obilno deževje, ki je v petek povzročilo poplave in zemeljske plazove v nemški zvezni deželi Posarje, v Belgiji, na Nizozemskem in Franciji. Številne ceste so pod vodo, ponekod so zaradi poplav evakuirali ljudi.

Črna kronika Policisti opravili hišno preiskavo pri osumljencu za grožnjo s strelskim napadom na šoli

Kriminalisti so na območju Policijske uprave Murska Sobota ta teden opravili preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z zapisom na enem izmed spletnih portalov v začetku aprila.

8

Poročilo o delu sodišč Zaupanje javnosti v sodstvo v Sloveniji je relativno nizko, se pa v zadnjih letih izboljšuje

Slovenska sodišča so lani poslovala stabilno, čeprav okolje za njihovo delo ni bilo posebej spodbudno, je ob predstavitvi poročila o delu sodišč za leto 2023 poudaril predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević.

28

Šport

Podkast Goran Zadnja želja Gogijevega dedka

“Pet dni pred evropskim prvenstvom sem prejel novico, da je umrl dedek,” začne svojo pripoved Goran Dragić. V novem podkastu Vala 202 z naslovom Goran odkrito spregovori o življenju in karieri. Tudi o odraščanju v Kosezah in maminih sarmah.

21

NBA Indiana z agresivno obrambo izsilila sedmo tekmo

Polfinalna serija Vzhoda Lige NBA med Indiano in New Yorkom še ni končana. Odločala bo sedma tekma, potem ko je Indiana v petek Knickse premagala s 116:103. Pascal Siakam in Myles Turner sta skupaj prispevala 42 točk in 15 skokov.

57

Je Rogaška že odpisana? Danes bitka za obstanek, vse tri sobotne tekme ob 15. uri

Zadnji krog sezone Prve lige bo povedal, kdo bo osvojil 2. mesto (Maribor je v boljšem položaju kot Olimpija) in kdo se bo poslovil od prvoligaške druščine. Na lestvici je Rogaška osma, točko za njo je Kalcer Radomlje, zadnji Aluminij ima še točko manj.

13

Maraton Treh src Primož Kobe in Anja Fink državna prvaka v polmaratonu

V Radencih se je končal 42. maraton Treh src, najstarejši slovenski maraton, ki so ga prvič izpeljali leta 1981. V polmaratonu so se tekači merili za naslove državnih prvakov, po pričakovanju sta zmagala Primož Kobe in Anja Fink.

1

Plezanje Slovenski plezalci brez finala v Šanghaju

Nedeljski finale olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju na Kitajskem bo minil brez slovenskih plezalk in plezalcev. Slovenija je v polfinalu imela štiri tekmovalce, najboljša je bila Mia Krampl na 12. mestu.

Oglasno sporočilo

Priljubljeni trendi oblikovanja vhodnih vrat

Vsako leto prinaša sveže trende v oblikovanju stavbnega pohištva, tudi vhodnih vrat.

Rokomet Jovičić pred zadnjim krogom previden: To še nič ne pomeni

Rokometaši Gorenja so na pragu naslova državnih prvakov. Po zmagi v gosteh nad Grosistom Slovanom mora velenjska ekipa v zadnjem krogu, ko bo tekmec Jeruzalem Ormož, za peti naslov prvaka osvojiti točko.

4
Več

Kultura

Dediščina Odkritje zakopanega rokava reke Nil nemara razvozlalo skrivnost gradnje piramid v Gizi

Znanstveniki so odkrili zakopan rokav reke Nil, po katerem je nekdaj tekla voda ob več kot 30 piramidah, s čimer je nemara razrerešena skrivnost, kako so stari Egipčani prevažali orjaške kamnite bloke za gradnjo piramid na tako negostoljubni lokaciji.

11

Dediščina Mednarodni dan muzejev: odprta vrata ustanov, ki iz preteklosti učijo tudi za sedanjost

18. maja od leta 1977 zaznamujemo mednarodni dan muzejev, ob katerem je vstop v muzejske ustanove brezplačen. Tokratna tema je Muzeji za izobraževanje in raziskovanje, ki poudarja ključno vlogo kulturnih ustanov za zagotavljanje celostnega izobraževanja.

Oder Avtokoreobiografija Jeroma Bela, s katero na novo osmišlja svojo avtorsko pozicijo

Na oder SNG-ja Maribor prihaja avtoportret francoskega koreografa in plesalca Jeroma Bela, ki ga je na slovenski oder postavil Luka Marcen, v njem pa nastopa Petja Labović. Gre za že drugo mednarodno koprodukcijo v okviru evropskega projekta Stages.

Več

Zabava in slog

Znani Zaokrožil videoposnetek, ki naj bi dokazoval, da je Diddy napadel pevko Cassie

Na posnetkih varnostnih kamer losangeleškega hotela iz leta 2016 naj bi bilo mogoče videti, kako raper Sean Combs, znan kot Diddy, napade svoje nekdanje dekle Casandro Venturo. To naj bi vrgel na tla in jo večkrat brcnil ter vanjo tudi nekaj vrgel.

Moda Cardi B na naslovnici revije nosi kreacijo Tanje Vidic

Na naslovnici Rolling Stona je tokrat Cardi B. Ta je oblečena v črno in neonsko zeleno pletenino, ki pa je nastala izpod rok slovenske modne oblikovalke Tanje Vidic. Kot je delila za MMC, je na to zelo vesela, ponosna, a vseeno malce šokirana.

4

Prošnja uspela Trump le prišel na maturitetno slovesnost sina Barrona

Newyorški sodnik Juan Merchan je Donaldu Trumpu odobril premor na sojenju zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov. Tako se je nekdanji ameriški predsednik ZDA skupaj z ženo Melanio udeležil slovesnosti ob maturi svojega najmlajšega sina Barrona.

3

Znani Paul McCartney naj bi postal prvi britanski glasbenik z nazivom milijarderja

Na seznamu 350 bogatašev, ki ga je sestavil Sunday Times, je tudi Paul McCartney. V preteklem letu sta z ženo svoje bogastvo povečala za 50 milijonov funtov. Tako naj bi postal prvi britanski glasbenik, ki se lahko pohvali s statusom milijarderja.

5

Vrtoglav znesek Prtiček, s katerim je Messi sklenil prvo profesionalno pogodbo, prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov. Zanj so prvotno pričakovali največ pol milijona funtov.

2
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Misija Malmö TV Slovenija od EBU-ja zahteva odgovore in pojasnila, tudi glede glasovanja Slovencev

TV Slovenija od EBU-ja želi natančne podatke, kako je glasovalo slovensko občinstvo ter dodatna pojasnila glede izključitve Nizozemske, prepovedi zastav EU-ja, morebitnega vpliva sponzorja na vsebino dogodka in smiselnosti glasovanja "preostalega sveta".

128
Več

Uredniški izbor

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

124

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov