Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Oranžno opozorilo V občini Krško močan veter odkril več streh in podiral drevesa

Nad večjim delom Slovenije se pojavljajo krajevne padavine, deloma plohe. V občini Krško je močan veter odkril več streh stanovanjskih in pomožnih objektov ter podrl nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt.

20

Zdravje V UKC-ju Ljubljana opozarjajo, da robotski kirurški posegi niso ustrezno financirani

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana letos načrtujejo okoli 400 robotsko asistiranih operacij, kar je za 50 več kot v letu 2023. Opozarjajo, da robotski kirurški posegi niso ustrezno financirani, in državo prosijo za nov robotski sistem.

11

Evropska unija Poročilo: EU financira operacije na severu Afrike, v katerih na odročna območja odvažajo prebežnike

Evropska unija podpira in financira operacije v severnoafriških državah, v katerih se vsako leto v puščavo ali na druga oddaljena območja odpelje in odloži več deset tisoč prebežnikov, kaže poročilo preiskovalne mreže Lighthouse Reports.

7

Slovenija Najprostovoljca, zaposlena v javni upravi, sta črnjanska županja in policist-kriminalist

Slovenska filantropija in Združenje za promocijo prostovoljstva sta podelila nagrade najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Najprostovoljka je črnjanska županja Romana Lesjak, najprostovoljec pa policist-kriminalist Timotej Funkel.

2

75. zmaga kariere Pogačar mimo tekmecev, "kot da bi imel motor"

Tadej Pogačar je na (precej skrajšani) gorski 16. etapi Dirke po Italiji želel, da bi bil to dan Rafala Majke, toda Poljaku je na koncu zmanjkalo moči in Pogačarju ni preostalo drugega, kot da naredi odločilen korak k 75. zmagi kariere.

468

Novice

Slovenija Politična obračunavanja, kateri zakon o dolgotrajni oskrbi je boljši: Janšev ali sedanji

SDS je zahteval odpravo obveznega prispevka za dolgotrajno oskrbo in izvajanje že uzakonjenih pravic, a je bil na odboru za delo zavrnjen. Koalicija in pristojno ministrstvo sta izrazila prepričanje, da gre za predvolilno kampanjo opozicijske stranke.

2

Črna kronika Oba vpletena v napad na lokal mariborskega župana oproščena vseh obtožb

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je Roberta Reherja in Danijela Marholda, ki sta bila marca leta 2019 vpletena v napad na lokal mariborskega župana Saše Arsenoviča v Mariboru, oprostilo vseh obtožb, poroča spletni Večer.

Vojna v Gazi V Gazi ubitih še 85 ljudi, zadeta bolnišnica. Na Zahodnem bregu sedem smrtnih žrtev.

Izraelske sile nadaljujejo napade na Gazo. Med drugim je izraelski topniški izstrelek zadel bolnišnico Avda na severu okupiranega območja. V zadnjih 24 urah je bilo v Gazi ubitih 85 ljudi. V raciji na Zahodnem bregu je bilo sedem žrtev.

33

Šport

Tine Urnaut Še dobro, da pot do Pariza vodi tudi prek Stožic

"Odkar sem v reprezentanci, ni bilo še ene odpovedi. Vsi damo vse od sebe in gremo čez vse limite, da bi dvignili reprezentanco na najvišjo mogočo raven," predanost slovenskih odbojkarjev opisuje Tine Urnaut, dolgoletni kapetan izbrane vrste.

4

EP v nogometu Na širšem Kekovem seznamu tudi Josip Iličić

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril širši seznam kandidatov za evropsko prvenstvo v Nemčiji. Na njem je 30 igralcev. V Nemčijo jih lahko odpotuje 26.

160

Liga Nova KBM Helios bo tretjo sezono zapored v finalu izzval Cedevito Olimpijo

Tretje leto zapored se bosta v finalu Lige nova KBM pomerila Kansai Helios in Cedevita Olimpija. Domžalski košarkarji so na odločilni tretji tekmi polfinalne serije v gosteh Krko premagali z 72:65.

9

Southgatov seznam Angleži na EP-ju brez Rashforda in Hendersona

Selektor angleške nogometne reprezentance Gareth Southgate je objavil razširjeni seznam 33 nogometašev za evropsko prvenstvo, na katerem bodo Angleži v predtekmovanju v skupini C igrali s Srbijo, Dansko in Slovenijo.

27

SP v hokeju Kanada z zmago v podaljšku nad Češko potrdila prvo mesto v skupini

Na svetovnem prvenstvu elitne divizije v hokeju je končan skupinski del. Dylan Cozens je v Pragi v podaljšku odločil obračun Kanade in Češke za prvo mesto skupine A (4:3). V skupini B v Ostravi je bila s sedmimi zmagami najboljša Švedska.

14
Oglasno sporočilo

Učinkovita nega rastlin

Vrtovi razveseljujejo s cvetenjem mnogih cvetlic in rastjo zimzelenih rastlin, kar označuje višek njihove vegetacijske rasti. V tem obdobju je ključno redno zalivanje in gnojenje lončnic, ki potrebujejo dodatno energijo.

Angleško prvenstvo Pochettino po eni sezoni že zapušča Chelsea

Chelsea se je že po eni sezoni sporazumno razšel z argentinskim trenerjem Mauriciem Pochettinom. Ta se v prvi polovici sezone ni izkazal, je pa na koncu s Chelseajem nanizal pet zmag, kar je ekipo dvignilo na 6. mesto v Premier ligi.

1
Več

Kultura

Valvasorjeva priznanja "Ne pozabite na družbeno vlogo muzejev. Ti so ogledalo družbe in ogledalo družbi"

"Vloga muzeja ni prikazovanje tistega, kar govorijo in hvalijo vsi. Muzeji morajo pokazati tisto, kar je skrito, koga smo izrinili iz svojega kolektivnega spomina," poudarja arheologinja in muzealka Verena Perko.

1

Sejem Liber.ac "Knjige širijo obzorja, družbena omrežja pa ožijo poglede"

"Če hočemo razumeti kompleksnost sveta, si moramo vzeti čas za branje kompleksnih besedil," je ob odprtju 15. sejma akademske knjige Liber.ac na Foersterjevem vrtu za filozofsko fakulteto dejala ministrica za kulturo Asta Vrečko.

5

Cannes Film o Donaldu Trumpu razburil republikanskega kandidata, ki je že napovedal tožbo

Premiera filma Vajenec, v katerem režiser Ali Abbasi predstavlja mladega Donalda Trumpa, v ekipi republikanskega kandidata ni ostala neopažena. Napovedujejo, da bodo proti filmu, ki je Trumpa med drugim predstavil tudi kot posiljevalca, vložili tožbo.

28
Več

Zabava in slog

Ljubljana Janković ne razume, zakaj so nekatere prireditve v Tivoliju dovoljene, druge ne

Na Mestni občini Ljubljana menijo, da so v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik območja, ki ob ustrezni zaščiti dopuščajo izvajanje prireditev. Župan Zoran Janković je tako kritičen do neizdaje soglasij za študentski pohod in koncert Magnifica.

35

Foto Maturanti v Ljubljani s plesom pregnali dežne kaplje

Čeprav vremenske napovedi niso bile obetavne za ples na prostem, je okoli 1500 maturantov v Ljubljani četvorko odplesalo brez dežnih kapelj.

4

Družabno Na Štengijadi je za dober namen po stopnicah teklo 91 policijskih ekip

Policijska uprava Maribor je že desetič priredila športni in humanitarni tek po stopnicah na grič Kalvarija. Zbrane prispevke so letos namenili Centru Gustava Šiliha Maribor, prireditev pa sta podprli tudi Fundacija Gorana Dragića in nogometna zveza.

Zanimivosti Južna Koreja prepovedala uspešnico s Tik Toka, ki poveličuje Kim Džong Una

V Južni Koreji bodo prepovedali viralno severnokorejsko propagandno melodijo, ki Kim Džong Una opeva kot prijateljskega očeta in velikega voditelja.

22

Zanimivosti Trajekt od Splita do Korčule, kjer odmevajo uspešnice Oliverja Dragojevića

V Dalmaciji so se Oliverju Dragojeviću poklonili na prav poseben način. Med Splitom in Korčulo je začel pluti trajekt Oliver, na katerem med plovbo lahko uživate v uspešnicah legendarnega hrvaškega glasbenika.

2
Oglasno sporočilo

Matjaž Javšnik v novi, čisto resni monokomediji

V novi predstavi, ki združuje srčno zdravje in smeh, se slovenski igralec in komik Matjaž Javšnik podaja na oder, da bi ozaveščal o resni temi na način, ki nam je vsem najbližje - s humorjem.

Zanimivosti Erdogan Evrovizijo označil kot grožnjo tradicionalni družini

Evrovizija še kar dviguje prah. Ob glasbeno tekmovanje se je tokrat obregnil turški predsednik Tayyip Erdogan, ki je povedal, da to spodbuja nevtralizacijo spola in ogroža tradicionalno družino.

29
Več

Uredniški izbor

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

65

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov