Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Kanada- Norveška, prenos iz Prage

Vojna v Gazi Izrael vdrl v begunsko taborišče Džabalija. Galant napovedal vojaške okrepitve v Gazi.

Izraelski tanki so prodrli v središče Džabalije na severu Gaze, kjer so jih pričakale protitankovske rakete in minometne bombe, medtem ko so na jugu izraelske sile obstreljevale Rafo, vendar niso napredovale v mesto.

23

Črna kronika Hišne preiskave zaradi spornega razpisa, ki je bil povod za odstop ministrice Ajanović Hovnik

Kriminalisti so na območju ljubljanske in mariborske policijske uprave izvedli hišne preiskave v stanovanjskih in poslovnih prostorih ter pri državnih organih zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri razpisu za financiranje projektov.

14

Tarča V Tarči aktualne teme od vojne v Gazi in Ukrajini do prihajajočih evrovolitev

V tokratni oddaji bodo predstavniki političnih strank govorili o aktualnem političnem dogajanju, od tega, kdo komu nagaja na politični sceni, do tega, katera stranka je v resnici zelena.

7

Tožba ribičev ESČP v celoti sledil hrvaški argumentaciji. Ministrstvo: To ne vpliva na arbitražo.

Medtem ko ribiči menijo, da je bila odločitev ESČP-ja pričakovana, saj "do zdaj še ni bilo tožbe proti Hrvaški, s katero bi uspeli", je za njihovo zastopnico negativno presenečenje in veliko razočaranje. Obžaluje jo tudi kmetijska ministrica.

162

Giro, 12. etapa Alaphilippe z več kot stokilometrskim begom dopolnil etapne zmage na vseh grand tourih

Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) je zmagovalec 12. etape 107. Dirke po Italiji. 31-letni francoski kolesar ima zdaj etapne zmage na vseh treh tritedenskih dirkah.

105

Novice

Gospodarstvo Tržni inšpektorat: Potrošniki v primeru prejema nenaročenega blaga niso zavezani k plačilu

Tržni inšpektorat opozarja na porast nenaročenih pošiljk blaga, ki jih slovenski potrošniki v zadnjem času prejemajo brez predhodne privolitve oz. naročila. Izkazalo se je, da pakete največkrat pošiljajo podjetja iz tujine, tudi iz Kitajske.

13

Podpisi za spremembo zakonodaje Od petka zbranih 748 podpisov za strožje kaznovanje napadov na zdravstvene delavce

Zdravstveni delavci si zaradi naraščajočega nasilja po bolnišnicah, zdravstvenih domovih, urgencah in drugod želijo status uradne osebe in vzpostavitev kaznivega dejanja napada na zdravstvenega delavca, ko ta izvaja zdravstveno obravnavo.

15

Zdravstvo Ažman: Razmejitev na javno in zasebno je poštena. Beović svetuje previdnost.

Pri zakonski razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva, ki jo je napovedal premier Robert Golob, je treba biti previden, meni predsednica zdravniške zbornice Bojana Beović. Za predsednico zbornice zdravstvene nege Moniko Ažman pa je razmejitev poštena.

135

Šport

SP v hokeju Kanada - Norveška

Avstrijski hokejisti so na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Pragi dva dneva zatem, ko so namučili Kanado, naredili velik kroak proti obstanku, saj so ugnali Finsko s 3:2. Kanada in Norveška se merita v prenosu na TV SLO 2.

14

OI 2024 Za posamično slovensko zlato v Parizu 70.000, ekipi pa 390.000 evrov

Ob robu delovnega srečanja s predstavniki nacionalnih panožnih športnih zvez je predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac razkril višine nagrad za slovenske dobitnike medalj na olimpijskih igrah v Parizu.

8

Red Bull Racing Začetek počasnega razpadanja dirkaškega imperija formule ena?

Čeprav bo Red Bull z Maxom Verstappnom (in Sergiem Perezom) letos – in najverjetneje tudi v naslednji sezoni – brez večjih težav osvojil naslov dirkaškega in konstruktorskega svetovnega prvaka v formuli ena, je znotraj ekipe zaznati vse več napetosti.

28

Liga NBA Novi Luka utišal dvorano in dežurne kritike

Majice s podobo Luke Dončića z dudo v ustih in vzkliki celotne dvorane v Oklahoma Cityju "Luka je zanič" so dodatno podžgali slovenskega superzvezdnika, ki je z eno svojih najboljših predstav v končnicah utišal tudi kritike v Dallasovih navijaških vrstah.

200

Euro 2024 Nagelsmann nepričakovano odpisal Hummelsa in Goretzko

Selektor nemške nogometne reprezentance Julian Nagelsmann je predstavil seznam igralcev za evropsko prvenstvo, ki ga bo Nemčija gostila od 14. junija do 15. julija. Na njem je kar nekaj presenečenj.

23
Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

Liga ICEHL Kanadčan Atwal okrepil obrambo Olimpije

Branilec Arvin Atwal je nova okrepitev hokejistov Olimpije. Kanadčan je v pretekli sezoni prispeval 10 golov in 25 podaj za Pustertal, ki je izločil zmaje v kvalifikacijah za končnico Lige IceHL z 2:1 v zmagah.

5
Več

Kultura

Knjige Potujoče knjižnice že več kot 50 let skrbijo za knjižne želje bralcev, trenutno v 84 občinah

V krajih, kjer knjižnic ni, za dostopnost knjig skrbijo potujoče knjižnice oziroma t. i. bibliobusi. Prve potujoče knjižnice so se leta 1973 razveselili v Kopru, zdaj jih je 13, z njimi pa knjižničarji svoje zveste bralce obiskujejo v 84 občinah.

Film Umrla je scenaristka Ana Marija Mayerhold, dejavna tudi kot filmska kritičarka

Pri starosti 80 let se je poslovila Ana Marija Mayerhold, ki je bila kot scenaristka znana pod imenom Ana Rajh. Med drugim je podpisala scenarij filma Eva, ki ga je leta 1983 režiral Franci Slak in velja za pomembno delo slovenske kinematografije.

Arhitektura Stavba-hrib brez ravnih sten, vrt z ribnikom sredi poslovne stavbe. Kaj je biofilno oblikovanje?

Kakšna arhitektura nastane, ko narava 'vdre' v urbano okolje, ko se odpovemo ravnim stenam in urejenim gredicam? Gre za fenomen biofilnega oziroma sonaravnega oblikovanja.

1
Več

Zabava in slog

Izbor Znani so nastopajoči na letošnjem 43. festivalu Melodij morja in sonca

Organizator Melodij morja in sonca je objavil 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo 7. julija nastopili na 43. izdaji festivala v Avditoriju Portorož-Portorose.

8

Dobrodelna gesta Baby Lasagna se je odrekel državni denarni nagradi

Hrvaški premier Andrej Plenković je želel, da Baby Lasagni, ki je na letošnji Evroviziji končal na drugem mestu, država podari 50.000 evrov. 28-letni glasbenik je pobudo zavrnil in politika pozval, naj znesek raje nameni v dobrodelne namene.

23

Vizualno razkošje Mariborski Mesec mode v muzeju se letos vrti okoli modne ilustracije

Tema letošnjega Meseca mode v muzeju, dolgoletnega projekta Pokrajinskega muzeja Maribor, ki vsako leto maja izpostavi svojo zbirko oblačilne kulture in išče vzporednice v sodobnosti, je modna ilustracija. Ta običajno predstavlja začetek oblikovanja.

Znani David Copperfield se spoprijema z obtožbami več žensk

Iluzionista Davida Copperfielda 16 žensk obtožuje neprimernega vedenja in spolnih prestopkov. Nekatera od kaznivih dejanj, ki segajo v obdobje med koncem 80. let prejšnjega stoletja in letom 2014, naj bi se zgodila, ko so bile tožnice še mladoletne.

23

Znani Poslovila se je Gudrun Ure, znana kot Superbabica

Pri 98 letih je na svojem domu v Londonu umrla Gudrun Ure, zvezda priljubljene otroške oddaje Superbabica, ki je televizijske zaslone polnila med letoma 1985 in 1987. Najbolj znano vlogo svoje kariere je škotska igralka prevzela, ko je bila stara 59 let.

13
Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Moda Vrača se legendarna modna revija Victoria's Secret

Po večletnem premoru se bodo jeseni supermanekenke z velikanskimi krili v dragem spodnjem perilu spet sprehodile po modni stezi. Znamka Victoria's Secret se je od leta 2019, ko so ji med drugim očitali zastarelo podobo, posvetila preobrazbi.

4
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

78

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

221

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov