Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Tudi danes so na cestah zastoji. Preverite, kje.

Vojna v Ukrajini Zaradi poslabšanja razmer na bojišču umik ukrajinskih sil z nekaterih položajev na vzhodu države

Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski je opozoril, da so se razmere na bojiščih na vzhodu Ukrajine poslabšale, zaradi česar so se morale ukrajinske sile umakniti z vsaj treh položaje vzdolž frontne linije.

71

SP v hokeju Na uvodu "misije Bolzano" risi prejeli nepričakovano korejsko zaušnico

Slovenski hokejisti so neuspešno začeli svetovno prvenstvo divizije I v skupini A. V Bolzanu so morali priznati premoč Južni Koreji, ki je bila presenetljivo boljša s 4:2.

244

Evropska unija Meloni bo kandidirala za evropski parlament, v katerem si želi levico poslati v opozicijo

Italijanska premierka Giorgia Meloni je napovedala, da bo kandidatka stranke Bratje Italije na junijskih volitvah za Evropski parlament. Ankete tej stranki napovedujejo štirikrat več evropskih poslancev kot pred petimi leti.

16

Evrovizija Raiven opravila s prvo vajo: "Zelo sem pomirjena"

Raiven je s plesalci Opere in baleta SNG Ljubljana že dobila priložnost, da prvič preizkusi evrovizijski oder. "Na njem se počutim zelo dobro, veliko bolje, kot sem mislila. Komaj čakam, da bo 7. maj," je delila pevka, ki je s prvo vajo zadovoljna.

16

Prva liga Celje - Olimpija 1:0 (Prucev 59.)

Nogometaši Celja imajo v 33. krogu Prve lige priložnost, da že odločijo boj za naslov prvaka. Pravkar se merijo s prvim zasledovalcem Olimpijo, za potrditev druge lovorike v klubski zgodovini zadostuje že remi.

77

Novice

Intervju "Nemčija želi zaščititi Jude le, dokler so ti pripravljeni reproducirati protimuslimanski diskurz"

V Nemčiji oblasti Jude, ki nočejo reproducirati protimuslimanskega rasizma, obtožujejo antisemitizma in protinemškosti ter jim očitajo, da so nevarni za družbo, je za MMC dejala nemško-izraelska judovska protisionistična queerovska aktivistka Udi Raz.

42

Gaza Hamas napovedal udeležbo na pogajanjih, izraelski predlog še preučuje

Potem ko je izraelski zunanji minister Izrael Kac v soboto omenil možnost preložitve načrtovane ofenzive v Rafi, če bo sklenjen dogovor s palestinskim gibanjem Hamas o izpustitvi talcev, je Hamas neuradno napovedal udeležbo na pogajanjih.

1

Črna kronika Tihotapec ljudi divjal od Metlike do Ljubljane, trčil v vozilo policije, ustavil ga ni niti stinger

Policisti so v soboto zvečer na območju Metlike skušali ustaviti vozilo hrvaških registrskih oznak, a se voznik na njihove pozive ni oziral in z veliko hitrostjo odpeljal naprej, proti avtocesti in Ljubljani. Tam je trčil v policijsko vozilo.

11

Šport

Liga NBA Lakersi prekinili niz 11 porazov proti Denverju in podaljšali svojo sezono

Los Angeles Lakersi so na krilih LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa slavili na četrti tekmi prvega kroga končnice proti Denverju (119:108). Izid v seriji je zdaj 3:1.

44

Liga NHL Dallas z zmago v podaljšku znižal na 2:1

Hokejisti Dallasa, ki so bili v rednem delu najboljši na Zahodu, so po dveh domačih porazih slavili na tretji tekmi serije uvodnega kroga proti Vegasu. Za zmago v gosteh s 3:2 je v podaljšku zadel Wyatt Johnston.

3

Olimpijske igre Veslači bodo imeli le še eno priložnost za pot v Pariz

Slovenski veslači še naprej ostajajo brez olimpijskega nastopa. Nina Kostanjšek in Isak Žvegelj se na kvalifikacijski regati v Szegedu nista prebila med najboljše tri, ki so si zagotovili pot v Francijo.

Atletika Anita Horvat v olimpijsko sezono vstopila z rekordom

Atletinja Anita Horvat, evropska dvoranska podprvakinja v teku na 800 metrov, je na mitingu v Milanu zmagala v teku na 600 metrov in s časom 1:25,59 za 67 stotink sekunde popravila državni rekord.

7

Prva liga Maribor ob veliki premoči le do točke v Domžalah

Kljub številnim priložnostim so nogometaši Maribora v Domžalah osvojili le točko (1:1). V nedeljo bo na sporedu derbi vodilnih: Celje - Olimpija. Celjanom zadostuje že točka za drugi naslov državnih prvakov.

39
Oglasno sporočilo

Kako ženska izbere avto? Pametno!

Novi Peugeot 208 je bil sprva le eden od možnosti. Po dobršni meri prevoženih kilometrov in preizkušanju vsega, s čimer se rad pohvali, je zapečatil usodo. Postal je zvest popotnik skozi dnevna opravila in trenutke samo za naju dva.

Bundesliga Šeško na stežaj odprl vrata Leipzigu do Lige prvakov

Benjamin Šeško je v spomladanskem delu Bundeslige v sijajni formi. Slovenski reprezentant je na derbiju 31. kroga zatresel mrežo dortmundske Borussie tik pred odmorom, rdeči biki so si z zmago s 4:1 nabrali pet točk naskoka v boju za četrto mesto.

21
Več
Mobile

Kultura

NUK - 250 let Zaklad NUK-a: v 12 metrih gradiva Borisa Pahorja tudi tipkopis epohalne Nekropole

"Avtor je popravke ob besedilo zapisoval s pisalom svetlo modre barve, pozorno in premišljeno je tehtal vsako besedo, črtal cele strani, dopisoval besede," so zapisali v NUK-u o tipkopisu romana Nekropola, ki ga hranijo med zapuščino Borisa Pahorja.

Intervju z iransko režiserko Farahnaz Šarifi: "Ženske, življenje, svoboda je gibanje, ki je rezultat dolgoletnih bojev in upora"

"Ko sem začela razmišljati o filmu, sem razmišljala o našem notranjem svetu in dvojnem življenju, ki ga živimo v Iranu," pravi Farahnaz Šarifi, ki ji je film Moj ukradeni planet prinesel glavno nagrado solunskega festivala dokumentarnega filma.

6

Film Weinstein po vrnitvi v New York premeščen v bolnišnico zaradi več zdravstvenih preiskav

Odvetnik Harveyja Weinsteina je sporočil, da je bil nekdanji filmski mogotec po vrnitvi v New York po razsodbi prizivnega sodišča, ki je razveljavilo njegovo obsodbo za posilstvo leta 2020, premeščen v bolnišnico zaradi več zdravstvenih preiskav.

2
Več

Zabava in slog

Joči, joči, joči Na Japonskem so se dojenčki tradicionalno pomerili v jokanju

Jok dojenčkov pomeni znak vitalnosti in moči, na Japonskem pa tako vsako leto poteka festival, na katerem dojenčki tekmujejo, kateri prvi ali najglasneje joka. Solze na različne načine spodbujajo sumoborci, na pomoč pridejo tudi strašljive maske.

Intervju C'est La Vie: Smo klasične glasbenice, a smo hkrati vsestranske

"V klasiki smo se že dokazale, zdaj bi želele razširiti naše občinstvo. Se ljudem predstaviti na samostojni poti, ne samo da nastopamo z različnimi pevci," pravi vsestranski godalni kvartet C'est La Vie, ki si želi "povohati" vse zvrsti glasbe.

1

Težave Na Capriju obiskovalcev več kot domačinov: "Otok postaja spalnica za turiste"

Čeprav je na italijanskem otoku Capri preživetje domačinov v veliki meri odvisno od popotnikov, ti niso več kos množicam, ki se zgrinjajo tja. Prebivalci dvomijo, da bo dvig pristojbine odvrnil turiste in olajšal tamkajšnjo stanovanjsko krizo.

4

Zmešnjava Letalska družba 101-letnico vedno znova zamenja za otroka

Sistemom letalske družbe American Airlines ne gre v račun, da je bila Američanka Patricia rojena leta 1922, in ne leta 2022. Tako kabinsko osebje vedno znova preseneti, saj ta na krovu letala pričakuje otroka, ne pa 101-letnice.

3

Potovanja in izleti Za prvomajske praznike nastanitve dobro zasedene, dobre so tudi napovedi za poletje

Turistični ponudniki so za prvomajske praznike dobro zasedeni. Obetajo si, da bo zasedenost primerljiva, morda celo boljša od lanske. Pričakovano bo tako v prazničnih dneh promet povečan proti izletniško-turističnim krajem in Hrvaški.

1
Oglasno sporočilo

Vlaganje v zlato je vse bolj priljubljeno

Razkrivamo najboljše mesto za nakup zlatih palic in kovancev

Avtomobilnost Opel z novim modelom za zahtevnejše kupce

Opel je predstavil novo generacijo grandlanda. Športni terenec srednjega razreda je pomembna okrepitev, saj Oplu primanjkuje modelov v višjih razredih vozil.

4
Več

Uredniški izbor

Dan upora proti okupatorju Vojna skozi otroške oči: Ko bi pa vedeli, kaj nas čaka, bi se še bolj bali

Po drugi svetovni vojni smo verjeli, da se takšne grozote ne bodo več ponovile, se strinjajo stanovalci Doma starejših Fužine, še zadnja generacija, ki je to vojno doživela in z njo izgubila brezskrbno otroštvo. A žal se strahote dogajajo tudi danes.

39

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

12

Okolje “Ne moremo biti prepričani, da bo poletje 2024 vroče, a kaže se jasen nagib k toplejšim poletjem"

Služba EU-ja za spremljanje podnebnih sprememb Copernicus je v ponedeljek predstavila poročilo o stanju podnebja v Evropi za leto 2023 in nazorno predstavila množico podnebnih pretresov, ki so se lani na tej celini odrazili kot ekstremni vremenski pojavi.

61

Slovenija Bo že prihodnje leto s poklicno maturo onemogočen vpis na nekatere univerzitetne študije?

"Prevajalniki", ki naj bi že v prihodnjem šolskem letu določali dovoljene študijske smeri za dijake s poklicno maturo, so nezanesljivi in nedorečeni, predvsem pa nihče ne jamči, da bodo res veljavni.

150
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

65

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

30

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3

Urban Praprotnik So nam medvretenčne ploščice hvaležne, da tečemo?

"Ali menite, da tek škodi ali koristi medvretenčnim ploščicam?" s tem vprašanjem so se na ulice središča Ljubljane podali štirje dvanajstletniki. Če bi vprašali vas, kaj bi odgovorili?

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov