Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Predlog zakona Ministrstvo bi kratkotrajno oddajanje omejilo na 30 dni, končno odločitev pa bi prepustilo občinam

Ministrstvo za gospodarstvo želi po besedah ministra Hana z zakonom o gostinstvu zmanjšati birokracijo in zagotoviti večjo dobrobit za lokalno skupnost. Kratkotrajno oddajanje stanovanj je z osnutkom omejeno na 30 dni letno, a lahko občine to omilijo.

192

Evropa Severni Makedoniji po "provokaciji" Siljanovske Davkove ostro opozorilo Grčije in Bolgarije

Grčija in Bolgarija sta opozorili Severno Makednijo, da naj spoštuje dogovore, saj je od tega odvisna njena pot v Evropsko unijo, potem ko je nova predsednica Gordana Siljanovska Davkova razburila na nedeljski prisegi.

8

Evropske volitve 2024 Pirati se ne bodo pritožili na zavrnitev njihove liste za evropske volitve

Piratska stranka se na odločitev DVK-ja, ki je zaradi premajhnega števila podpisov podpore zavrnil njihovo kandidatno listo za evropske volitve, ne bo pritožila, kot so sprva napovedali. V zvezi z zbiranjem podpisov so sicer sprožili več postopkov.

11

Slovenija NSi zahteva posvetovalni referendum glede novele zakona o parlamentarni preiskavi

NSi je vložil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki jo je v obravnavo DZ-ju vložila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič. NSi sicer obstruira obravnavo novele na tokratni seji DZ-ja.

24

Gospodarstvo V viadukt Maribor–Šentilj je bilo vloženih za osem olimpijskih bazenov betona

Pri novozgrajenem predoru Pekel so uradno predali namenu posodobljeno železniško progo med Mariborom in Šentiljem. Z dolžino 896 metrov je to najdaljši železniški viadukt v Sloveniji. Nadgradnja je potekala od leta 2018.

15

Novice

Slovenija Protest na FDV-ju: "Slovenija mora kolaboracijo s sionističnimi okupatorji nemudoma končati"

Študenti, ki iz protesta zaradi dogajanja v Gazi zasedajo predavalnico FDV-ja, so ponovili svoje zahteve, naj FDV in univerza javno obsodita genocid v Gazi in priznata pravico Palestincev do osvobodilnega boja proti izraelski okupaciji.

75

Evropa Puigdemont želi kljub porazu separatistov sestaviti suverenistično vlado Katalonije

Čeprav so separatisti na nedeljskih volitvah v Kataloniji izgubili večino v regionalnem parlamentu, želi njihov vodja Carles Puigdemont sestaviti manjšinsko vlado iz strank, ki si prizadevajo za neodvisnost pokrajine na severovzhodu Španije.

4
Oglasno sporočilo

Kako zavreči manj hrane in privarčevati

Medtem ko bi morali hrano zavestno in premišljeno izbirati, je ta postala nekaj, kar jemljemo za samoumevno.

Šport

Prva liga Foto: Celje na zabavi šampionov rajalo z nogometaši

Veliko slavje nogometašev Celja po včerajšnjem dvigu pokala za naslov državnega prvaka se je nadaljevalo s sprejemom na ploščadi pred stadionom. Zabavo, ki se je raztegnila dolgo v noč, je popestrila zasedba Šank Rock.

16

Dirka po Italiji Pragmatični Pogačar kroji in si lasti Giro

Od napada na sprinterje v ponedeljek do vlečnega konja za sprinterje v nedeljo, vmes pa potrpežljivost kljub makadamu in nato šolska ura resnice ter še sprint navkreber. Tadej Pogačar se udobno počuti v rožnatem dresu, njegova ekipa pa kaže mišice.

96

Spremembe v smučarskih skokih Dresi s čipi in telemark, vreden tri točke

Tekmovanje v smučarskih skokih bo v prihodnji sezoni doživelo dve večji spremembi: dresi bodo opremljeni s senzorji, novost pa bo tudi v točkovanju, saj bo doskok v telemark več vreden kot do zdaj.

53

Odbojka Stožice bodo na Ligi narodov verjetno znova razprodane

"Imamo priložnost, da se kot najmanjša država v zgodovini prebijemo na OI. Zelo blizu smo temu cilju, zato tudi zadnjega od treh turnirjev Lige narodov organiziramo v Stožicah," je predsednik odbojkarske zveze Metod Ropret poudaril pomembnost poletja.

1

Kvalifikacije za SP Video: Slovenija v loteriji sedemmetrovk zadela glavni dobitek: uvrstitev na SP!

V Winterthurju je slovenska članska rokometna reprezentanca po izvajanju sedemmetrovk strla Švico in se uvrstila na svetovno prvenstvo. Varovanci Uroša Zormana so slavili z 38:34.

188
Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

NBA Indiana in Denver izenačila na 2:2; Atlanta dobila prvi izbor nabora

Košarkarji Indiane so izid v zmagah v polfinalu Vzhodne konference izenačili na 2:2, potem ko so na domačem parketu New York odpravili s kar 121:89. Serijo je poravnal tudi branilec naslova Denver, ki je s 115:107 dobil še drugo tekmo v Minnesoti.

210
Več

Kultura

Film in TV Padla je prva klapa filma Belo se pere na devetdeset

V Ljubljani je padla prva klapa filma Belo se pere na devetdeset, ki nastaja po istoimenski knjižni uspešnici Bronje Žakelj. Nastaja pod režijsko taktirko in po scenariju Marka Naberšnika, ki je v ekranizaciji literarnih del več kot domač.

Ob obletnici nakbe Serija dogodkov Svobodna Palestina se ob knjigah posveča še arhitekturi, fotografiji in filmu

Začenja se serija dogodkov z naslovom Svobodna Palestina, v okviru katere bo do sobote na različnih lokacijah po Ljubljani več pogovorov in predavanj, dve filmski projekciji in odprtji razstav ter bralna uprizoritev. 

3

"Carigrajska Sikstinska kapela" V mošejo posvetili še eno bizantinsko cerkev v Turčiji, ki je imela nevtralni status muzeja

Turčija je tisočletja staro bizantinsko Cerkev svetega Odrešenika, ki jo pogosto opisujejo kot carigrajsko Sikstinsko kapelo, znova posvetila v mošejo. Pretekli teden so se pod njeno streho že odvile prve muslimanske molitve po skoraj osmih desetletjih.

9
Več

Zabava in slog

Evrovizija Evrovizija ostaja najbolj gledana vsebina na TV Slovenija: vsaj minuto jo je gledalo 808.000 ljudi

Vsaj minuto katerega koli evrovizijskega večera si je letos ogledalo kar 808.200 različnih slovenskih gledalcev, ki so za svoje favorite samo v finalnem večeru oddali več kot 37.000 glasov, navaja RTV Slovenija.

Znani Steve Buscemi v New Yorku dobil udarec v obraz

Ameriškega igralca Steva Buscemija je neznan moški sredi belega dne na ulicah New Yorka napadel. V bolnišnico je prišel s podplutim obrazom ter zatečenim in krvavim očesom. 66-letnik naj bi bil sicer v redu, napadalca pa še iščejo.

6

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: Točka 660 in prvi kilometri po ledeniku

Po zaključenem pakiranju smo se s štirikolesniki pripeljali po kamniti cesti do roba ledenika, kjer je za turiste končna točka, za nas pa začetna.

9

Kritike se vrstijo EU šefom Evrovizije: "Dali ste darilo sovražnikom Evrope"

EBU je na finalu Evrovizije prepovedal zastave EU-ja, to pa je zmotilo tudi Margaritisa Schinasa. Ukrep se podpredsedniku Evropske komisije, ki bo iskal pojasnila, ni zdel smiseln. Meni, da s tovrstno prepovedjo zmagajo evroskeptiki in sovražniki Evrope.

40

"Fingerhakeln" V Nemčiji tekmovali tisti z najmočnejšimi prsti

Kljub nevarnosti poškodb se je 150 Bavarcev pomerilo v boju s prsti. Med edinstvenim državnim prvenstvom Fingerhakeln tekmovalca, ki si sedita nasproti, zatakneta prst skozi usnjeno zanko, nato pa drug drugega poskušata potegniti čez mizo.

Oglasno sporočilo

Hranozavest postaja gibanje za manj zavržene hrane

Ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane pobudniki uvedbe tega dne znova združili moči – nad problematiko zavržene hrane s hranozavestnim odnosom do življenja

"Ne zdi se resnično" Baby Lasagna ganjen ob sprejemu v prestolnici, Nemo že v varnem zavetju doma

Hrvat Baby Lasagna se je raznežil pred množico v Zagrebu, ki je z navdušenjem pospremila njegovo vrnitev. Tudi Nemo je že doma, na letališču se je zbralo več sto ljudi, ki so med drugim žvenketali s kravjimi zvonci v čast Nemu.

115
Več

Uredniški izbor

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

190

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

49

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32

40 let teleteksta RTV Slovenija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

23
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov