Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Interpelacija Stojmenova Duh ostaja ministrica. Za njen odhod glasovalo 31 poslancev, 42 jih je bilo proti.

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je uspešno prestala glasovanje o nezaupnici, ki je sledilo interpelaciji o njenem delu. Za njen odhod je glasovalo 31 poslancev, 42 jih je bilo proti. Ministrica ostaja na položaju.

353

Bližnji vzhod ICJ Izraelu ukazal, da brez odlašanja zagotovi nujno pomoč prebivalcem Gaze

Meddržavno sodišče (ICJ) je sprejelo nove začasne nujne ukrepe v primeru tožbe Južne Afrike zoper Izrael zaradi suma genocida in Izraelu soglasno ukazalo, da zagotovi takojšnjo in neovirano dobavo pomoči Gazi.

33

Evropa Ruski preiskovalci trdijo, da imajo dokaze o povezavah napadalcev z ukrajinskimi nacionalisti

Po napadu v bližini Moskve, ko so napadalci z avtomatskim orožjem ubili 139 ljudi, jih je še vedno pogrešanih 95, je poročala ruska spletna stran Baza. Ruski preiskovalci pravijo, da imajo dokaze o povezavah napadalcev z ukrajinskimi nacionalisti.

56

Hvala za uspehe Tarča: O slovenskih športnikih, ki so del svetovne elite

Športna elita krepi prepoznavnost in ugled države in številnim prinaša zaslužek. Kakšno ekstazo lahko povzroči obisk svetovnega superzvezdnika Cristiana Ronalda, smo se lahko sami prepričali te dni.

56

Liga NBA Dallas v pravem času začel igrati dobro obrambo

Z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom v postavi kakovost napada ni vprašljiva, na zadnjih tekmah pa zelo dobro deluje tudi obramba Dallasa. Do konca rednega dela Mavse čaka še deset obračunov, trenutno pa so šesti na Zahodu.

31

Novice

Migracije Minister Poklukar upa, da strategija priseljevanja ne bo le "list papirja"

Predstavitev vsebine in ciljev novega strateškega dokumenta vlade na področju priseljevanja so predstavili minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, državna sekretarka Tina Heferle in generalni direktor direktorata za migracije Matej Torkar.

28

Proslava Pirc Musar ob 20-letnici članstva v Natu: Odločitev je bila pravilna

Predsednica Nataša Pirc Musar je na Brdu pri Kranju na državni proslavi ob 20. obletnici vstopa Slovenije v zvezo Nato poudarila, da je bila to za Slovenijo pravilna odločitev. "Humanosti ni več. Vrednote ne štejejo nič," je opisala dogajanje po svetu.

156

Zdravje 53 tisoč odraslih je še vedno opredeljenih pri pediatrih

Pediatri nimajo vzvoda, da bi odslovili že odrasle paciente. Poleg tega so preobremenjeni s preventivnimi programi, zaradi česar jim zmanjkuje časa za ustrezno obravnavo bolnih otrok. "Postanemo malce površni," pravi eden od pediatrov.

11

Šport

Iz oddaje Dnevna soba Massi: Pri Andreji bo treba vrtati v psiho, tehniko in fizično pripravljenost

"Andreja Slokar potrebuje mir in delo. Svojega trenerja ima, sam pa upam, da bom dodana vrednost," je v oddaji Dnevna soba povedal Andrea Massi, ki bo po novem sodeloval s smučarko iz Ajdovščine, za katero po vrnitvi po poškodbi ni najboljša sezona.

13

Prva liga Maribor po revanšo za pokalni poraz z navijači na južni ploščadi

Nogometaši Maribora bodo v petek odigrali prvo od štirih tekem pred praznimi tribunami zaradi kazni, ki so jo prejeli po februarskem incidentu v Murski Soboti. So pa v klubu pripravili pestro dogajanje, ki bo med 16.00 in 20.00 na južni ploščadi stadiona.

8

Evroliga Olympiacos s preobratom v Beogradu priprl Partizanova vrata v končnico

Košarkarji Olympiacosa so v 32. krogu Evrolige slavili v razprodani Štark Areni. Na obračunu s Partizanom so nadoknadili 14 točk zaostanka in se veselili pomembne zmage (69:74).

1

Nogomet Sodnik, ki je razburil Ronalda, zaradi groženj noče soditi sarajevskim klubom

Sodnik Irfan Peljto, ki je v torek sodil na tekmi med Slovenijo in Portugalsko v Stožicah, je bil nedavno tarča groženj, zato je danes Nogometni zvezi BiH-a izrazil željo, da ne sodi več tekem, na katerih igrata mestna tekmeca Sarajevo in Željezničar.

4

SOS odmev Cene Prevc: Letošnja Planica je bila čustvena bomba

"Čeprav tekmujemo drug proti drugemu, si vesel, ko nekomu uspe zmagati, in mu to iskreno privoščiš, ker veš, da ni po juhi priplaval ali pa zadel sedmice na lotu," o kolegialnosti med smučarskimi skakalci razmišlja Cene Prevc.

15
Oglasno sporočilo

Podjetnik naj bo!

Prihaja največji podjetniški dogodek za študente

Kvalifikacije Adžić: Imamo resno ekipo, ki s ponosom zastopa Slovenijo v boju za OI

Selektor slovenskih rokometašic Dragan Adžić je na novinarski konferenci v Trebnjem razkril seznama varovank za nastop v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo in prihajajoče olimpijske kvalifikacije v Nemčiji.

8
Več

Kultura

Dediščina V Harvardski knjižnici po več letih razprav iz knjige odstranili platnico iz človeške kože

Harvardska univerza je odstranila platnice iz človeške kože s knjige, ki so jo desetletja hranili kot kurioziteto. Po etičnih razpravah so se odločili za dostojanstven pokop posmrtnih ostankov, s čimer so priznali pretekle napake v ravnanju.

1

Dediščina V Pragi poslej spominska plošča Zofki Kveder, kjer je svobodno zaživela kot pisateljica

V češki prestolnici so na ulici Kamenicka danes slovesno odkrili spominsko ploščo slovenski pisateljici, publicistki in prevajalki Zofki Kveder, kjer je bivala dve od sedmih let, ki jih je skupno preživela v Pragi.

Dediščina Ali lahko direktorica galerije doseže prepoved kopiranja Michelangelovega Davida?

Cecilie Hollberg, direktorica galerije Akademija, kjer domuje kip Davida, želi zaščititi njegovo komercialno kopiranje in milijarde spominkov v njegovi obliki, kar odpira pravna vprašanja o javni domeni umetnin. Koliko tožb je vložila, ne razkriva.

3
Več

Zabava in slog

Znani Otroci Michaela Jacksona po dolgem času skupaj na rdeči preprogi

Na predpremieri muzikala o Michaelu Jacksonu je bilo na rdeči preprogi mogoče videti pravo redkost – po njej so se namreč po več kot desetletju v čast pokojnemu očetu skupaj sprehodili tudi trije otroci kralja popa Prince, Paris in Bigi.

1

Slovo V ZOO Ljubljana so se poslovili od leva Maximusa: "Pogrešali bomo njegovo mogočno rjovenje"

Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da je 15-letni azijski lev Maximus bolehal za motnjami živčnega sistema. Čeprav so ga poskušali zdraviti, se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. Na koncu je dokončno ohromel, zato so ga evtanazirali.

47

Poziv Kip princa Filipa pri Cambridgeu morajo po letih zgražanja odstraniti

Čeprav svet Cambridgea ni dal dovoljenja, so pred leti pri univerzi v čast princa Filipa postavili kip. Abstraktno skulpturo so nekateri označili za najslabše umetniško delo, predloženo svetu. Od naročnika zahtevajo, da jo do avgusta odstrani.

2

Znani Anne Hathaway o spontanem splavu: "Ne bom se sramovala nečesa, kar je povsem normalno"

Ameriška igralka Anne Hathaway je leta 2015, ko je na Broadwayu igrala nosečo pilotko in je morala na odru vsak večer roditi, imela spontani splav. O boleči izkušnji je javno spregovorila, ker ne želi, da se ženske v podobnem položaju počutijo same.

6

Težki časi Žičničarji morajo zaradi vzdrževanja naprav na Kanin dostopati z italijanske strani

Krožnokabinska žičnica na Kanin prisilno miruje, občina Bovec pa v čakanju odločitve vlade o prihodnosti smučišča vzdržuje naprave. Bovški žičničarji morajo zato do smučišča dostopati z italijanske strani. Brez vzdrževanja bi bila škoda lahko milijonska.

35

Znani Policija opustila preiskavo očeta Taylor Swift

Avstralski paparac je trdil, da ga je oče Taylor Swift neupravičeno udaril v obraz, domnevni napad pa je prijavil policiji. Po enomesečni preiskavi je ta sporočila, da proti Scottu ne bo ukrepala, saj policisti niso odkrili kršitve.

Avtomobilnost Na katerem slovenskem jezeru se audi jaray spremeni v audija A5?

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat vas sprašujemo, na katerem slovenskem jezeru se v Audijevi reklami model audi jaray iz leta 1923 preobrazi v model audi A5?

1
Več

Uredniški izbor

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

464

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

80

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

355

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

11
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: O izjemnosti!

Danes pa zelo na kratko o nekaterih temeljnih vprašanjih bivanja. V tednu, ki ga začenjamo brez Petra, najprej pojasnjujemo, da odhod velikega šampiona v pokoj najverjetneje ni dokončen.

4

Kolumna Boštjana Jurečiča Slikarstvo v Ljubljani ta hip

V Ljubljani je v tem času na ogled nekaj sijajnih slikarskih razstav. Ampak kdaj ste v Sloveniji nazadnje naleteli na razstavo prvorazrednih del kakega vrhunskega slikarja ali kiparja, ki ni iz območja nekdanje Jugoslavije? 

10

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Slovenci ksenofobni, le stopimo v napad!

Nemoč aktualnega državnega vodstva se med drugim kaže v temeljnem nerazumevanju pojma politike in njene vloge za zagotavljanje dobrobiti državljank in državljanov.

7

Slavko Jerič Sproščeni Pogačar veliko testira, se šali in pili gorsko formo

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je odlično začel novo sezono: štirje nastopi, dve zmagi, njegova najslabša uvrstitev pa je tretje mesto. Predvsem pa je čutiti sproščenost, testiranje in zabavo.

58
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov