Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

191

SOS odmev Cene Prevc: Letošnja Planica je bila čustvena bomba

"Čeprav tekmujemo drug proti drugemu, si vesel, ko nekomu uspe zmagati, in mu to iskreno privoščiš, ker veš, da ni po juhi priplaval ali pa zadel sedmice na lotu," o kolegialnosti med smučarskimi skakalci razmišlja Cene Prevc.

3

Interpelacija Lisec: V normalni državi bi bila Stojmenova Duh že zdavnaj bivša ministrica

DZ obravnava interpelacijo zoper ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh, v kateri ji stranka SDS očita nevestno in negospodarno delo. Ministrica vse očitke zavrača. Interpelacija najverjetneje ne bo uspešna.

28

Bližnji vzhod Irska se pridružuje postopku, ki ga je proti Izraelu na ICJ-u sprožila Južna Afrika

Irski zunanji minister Micheal Martin je sporočil, da bo Irska posredovala pri postopku proti Izraelu, ki ga je na Meddržavnem sodišču (ICJ) sprožila Južna Afrika. Izrael še vedno ne odstopa od načrte ofenzive na Rafo na jugu Gaze.

Tour 202 Andrej Hauptman: Ni bil cilj, da bo Tadej v najboljši formi v Kataloniji

Ko se zdi, da višje ne gre, da bolje, ne more biti, pride naokoli Tadej Pogačar in postavi letvico še višje. Štiri zmage v enem tednu, od tega tri gorske, ena spet po dolgem pobegu, za povrh pa na koncu še ena sprinterska. Razlika do tekmecev – 3:41.

Novice

Nesreča v ZDA Potapljači našli trupli pogrešanih v nesreči pri Baltimoru

Potapljači so dan po nesreči, v kateri se je tovorna ladja zaletela v podporni steber mostu Francis Scott Key, našli posmrtne ostanke dveh od šestih pogrešanih delavcev. Iskanje preostalih štirih pogrešanih so za zdaj prekinili.

7

Prekmurje V Pomurju vedno manj kmetij, a bolj kot to skrb vzbuja pomanjkanje mladih kmetov

Od leta 2005 se je število kmetij v Pomurju zmanjšalo za več kot 3900, vse manj je govedoreje. Na okrogli mizi so udeleženci ugotavljali, da se mladi vse manj odločajo za kmetijstvo, zaradi česar je nujno spodbuditi generacijsko prenovo v panogi.

Svet Vodja Interpola: Svetu grozi širjenje organiziranega kriminala na ravni epidemije

Organizirani kriminal, ki je bil med epidemijo na čelu razrasta trgovine z ljudmi za izsiljevalske klicne centre v jugovzhodni Aziji, je svojo dejavnost razširil v globalno mrežo, ki letno zasluži do tri tisoč milijard dolarjev, opozarja Interpol.

16

Šport

Liga NBA Sodniki pomagali Clippersom do pomembne zmage

Nočne tekme v Ligi NBA se niso razpletle po okusu Dallasa, saj so zmagali prav vsi njegovi tekmeci v boju za končnico. LA Clippersi so kontroverzno slavili zmago v Philadelphii, Phoenix pa je ugnal vodilno ekipo Zahoda Denver.

32

Miran Pavlin "To je bila najprestižnejša zmaga Slovenije, saj je v Ljubljano prišel največji med največjimi"

Direktor reprezentanc pri Nogometni zvezi Slovenije Miran Pavlin je bil navdušen po veliki zmagi nad Portugalsko. Prepričan je, da lahko Slovenija konkurira za preboj v osmino finala na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

77

Šeškomanija "Kaj nam bo Ronaldo, mi imamo Šeška!"

Če so njegovi oboževalci tri dni zaman čakali na kakšen podpis ali selfi Ronalda, je bilo drugače z Benjaminom Šeškom. Po tekmi je že pod tribuno ostal ogromno časa, za konec pa je skoraj deset minut delil avtograme in se fotografiral še v garaži Stožic.

49

Skozi Flandrijo Grd padec pokosil in zlomil van Aerta, ki je izgubljen za klasike

Dirka skozi Flandrijo je kot priprava na nedeljski spomenik pošteno razredčila vrste favoritov. Obdrgnjeni in potolčeni Wout van Aert je v solzah in z več zlomi končal spomladansko sezono. Že predtem je odstopil Jan Tratnik, ki čuti posledice padca.

103

Tenis Sinner se bo skušal oddolžiti Medvedjevu za lanski finalni poraz

Jannik Sinner je v četrtfinalu turnirja serije 1000 v Miamiju izločil Tomasa Machača s 6:4 in 6:2. Italijan se je veselil 20. zmage na 21 dvobojih v letošnjem letu. V polfinalu ga v petek čaka branilec naslova Daniil Medvedjev.

2
Oglasno sporočilo

5 idej, kako uporabiti biorazgradljive vrečke

Ko boste sadje in zelenjavo po prihodu iz trgovine zložili iz biorazgradljive vrečke, slednje nikar ne zavrzite, čeprav je primerna tudi za kompostiranje.

Dirka po Sloveniji Start v Murski Soboti, cilj kraljevske etape na Krvavcu

Lani je Dirka po Sloveniji praznovala 30. obletnico, letos pa se praznuje 30. izvedba najodmevnejše kolesarske dirke v državi. Od srede, 12. junija, do nedelje, 16. junija, bo potekal boj za zeleno, cilj kraljevske etape bo na Krvavcu.

127
Več

Kultura

Slovenska kinoteka Retrospektiva Michalea Hanekeja, režiserja enega najbolj družbeno angažiranih opusov sodobnega časa

Z Neznano kodo v Slovenski kinoteki nocoj odpirajo retrospektivo, posvečeno enemu najbolj cenjenih cineastov Michaelu Hanekeju. Delo režiserja, ki s svojimi filmi ostro reže v etične postavke sodobne družbe, bo osvetljeval tudi zbornik.

Beremo Virginie Despentes: Vernon Subutex, druga knjiga

Vernon Subutex, nekdanji lastnik pariške prodajalne vinilnih plošč, se je v prvem zvezku znašel na dnu, ekonomsko, fizično in psihično so ga zdelali alkohol, mamila, ekonomija in nove smernice v glasbeni industriji, ki se jim ni znal prilagoditi.

Arhitektura in oblikovanje "Večno nedokončana" Sagrada Familia bo leta 2026 naposled zasijala v svoji končni podobi

Organizacija, ki vodi obnovo slovite Bazilike svete Družine v Barceloni, je uradno potrdila stari načrt, da bo Sagrada Familia, kot ji pravijo Španci, naposled dokončana leta 2026 – več kot 140 let po začetku gradbenih del.

3
Več

Zabava in slog

Znani Policija opustila preiskavo očeta Taylor Swift

Avstralski paparac je trdil, da ga je oče Taylor Swift neupravičeno udaril v obraz, domnevni napad pa je prijavil policiji. Po enomesečni preiskavi je ta sporočila, da proti Scottu ne bo ukrepala, saj policisti niso odkrili kršitve.

1

Avtomobilnost Na katerem slovenskem jezeru se audi jaray spremeni v audija A5?

V Avtomobilnosti preverjamo vaše znanje o avtomobilih. Tokrat vas sprašujemo, na katerem slovenskem jezeru se v Audijevi reklami model audi jaray iz leta 1923 preobrazi v model audi A5?

1

Zvok časa Run-D.M.C. pred 40 leti z istoimenskim prvencem spremenili glasbeno sceno

27. marca 1984 je trojica Run-D.M.C izdala debitantski studijski album. Ta je bil prelomen – svetu je predstavil "tršo" obliko hiphopa. Poskrbel je za eno izmed prvih "diss" pesmi in prvo skladbo nove šole hiphopa. Prvič sta se združila rap in rock.

4

Reportaža 16.000 navijačev in fantastična Slovenija na kolena spravili velikega Ronalda

Prijateljski obračun med Slovenijo in Portugalsko je v Stožice privabil rekordno število navijačev. Sprva je bil zvezdnik večera Cristiano Ronaldo deležen stoječih ovacij, po fantastični predstavi Slovenije pa tisočerih žvižgov.

129

Rekvizit iz filma Titanik Lesena plošča, na katero se je v Titaniku rešila Rose, prodana za 718 tisoč dolarjev

Kos lesa, na katerega se je v filmu Titanik iz ledene vode rešila glavna junakinja Rose (in ob katerem je umrl njen izbranec Jack), je bil del čisto prave dražbe predmetov, uporabljenih v filmih. Zanj so iztržili 718 tisoč dolarjev oz. 668 tisoč evrov.

2

Kulinarika Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

Zveza potrošnikov Slovenije je pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki pod drobnogled vzela hren in hrenove omake. Za najbolj pristen okus hrena, ki je vir vitamina C, in vnos zdravju pomembnih hranil je najboljša izbira ribani hren, pravijo.

1

Zanimivosti Neznani kupec srečke ameriške loterije čez noč postal milijarder

Nekemu kupcu loterijske srečke v ameriški zvezni državi New Jersey se je sreča na široko zakrohotala: osvojil je namreč eno najvišjih nagrad v teh igrah, 1,13 milijarde ameriških dolarjev (dobro milijardo evrov).

10
Več

Uredniški izbor

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

80

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

352

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

11

Pogovor Metsola: Širitev je Evropski uniji vedno prinesla koristi

Če se bo začel nov val širitve Evropske unije, bodo potrebne reforme, saj to, kar deluje s 27 članicami, ne deluje z 32 ali 35 članicami, je v pogovoru za TV Slovenija dejala predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.

16
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: O izjemnosti!

Danes pa zelo na kratko o nekaterih temeljnih vprašanjih bivanja. V tednu, ki ga začenjamo brez Petra, najprej pojasnjujemo, da odhod velikega šampiona v pokoj najverjetneje ni dokončen.

4

Kolumna Boštjana Jurečiča Slikarstvo v Ljubljani ta hip

V Ljubljani je v tem času na ogled nekaj sijajnih slikarskih razstav. Ampak kdaj ste v Sloveniji nazadnje naleteli na razstavo prvorazrednih del kakega vrhunskega slikarja ali kiparja, ki ni iz območja nekdanje Jugoslavije? 

10

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Slovenci ksenofobni, le stopimo v napad!

Nemoč aktualnega državnega vodstva se med drugim kaže v temeljnem nerazumevanju pojma politike in njene vloge za zagotavljanje dobrobiti državljank in državljanov.

7

Slavko Jerič Sproščeni Pogačar veliko testira, se šali in pili gorsko formo

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je odlično začel novo sezono: štirje nastopi, dve zmagi, njegova najslabša uvrstitev pa je tretje mesto. Predvsem pa je čutiti sproščenost, testiranje in zabavo.

58
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov