Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

DDOS-napad Hekerski napad na spletno stran RTV Slovenija

Potem ko so hekerji napadli spletne strani predsednice države in nekaterih državnih organov, so v četrtek v poznih popoldanskih urah na RTV Slovenija zaznali t. i. DDOS-napad na spletno mesto rtvslo.si. Incident je vrhunec dosegel med 22.45 in 24.00.

45

Gospodarstvo Letna inflacija marca 3,6-odstotna. Slovenija lani znižala primanjkljaj in dolg.

Marca se je letna inflacija malenkost okrepila. Življenjske potrebščine so se v enem letu v povprečju podražile za 3,6 odstotka, v primerjavi s februarjem pa za 0,2 odstotka. Podražitev je posledica sezonske menjave oblačil in obutve.

58

Vojna v Ukrajini Največji napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v vojni

Rusija je izvedla največji raketni napad z letalniki na ukrajinsko infrastrukturo v vojni, pri čemer je zadela največji jez v državi in povzročila izpad električne energije v več regijah.

55

Slovenija Je v. d. direktorja Agencije za civilno letalstvo plagiral uvodnik Državnega varnostnega programa?

Na Agenciji za civilno letalstvo so po tem, ko je bil z mesta v. d. direktorja odstavljen Jure Griljc, pod predgovor, ki ga je napisal k varnostnemu programu civilnega letalstva podpisali njegovega naslednika. Griljc opozarja, da gre za avtorsko besedilo.

11

Matej Mohorič "Začenja se moj veliki teden, najprej neporavnani računi s Flandrijo, nato Roubaix"

"Za zdaj razmišljam le o Flandriji, Pariz–Roubaix bo prišel malo pozneje. Lahko rečem, da dirko čakam z nožem v ustih, pripravljen na bitko," je bojno razpoložen Matej Mohorič, ki želi na veliko noč poravnati račune z največjo dirko v Belgiji.

15

Novice

Slovenija Noveli, s katero vlada širi nabor obveznih zdravniških storitev, matični odbor prižgal zeleno luč

Odbor za zdravstvo je ob podpori članov iz vrst koalicije predlog novele zakona o zdravniški službi, s katerim vlada širi nabor storitev, ki jih morajo zdravniki opravljati med stavko, poslal v nadalnjo obravnavo.

34

Zdravje Na spomladanskem razpisu specializacij 70 prostih mest za družinsko medicino

Zdravniška zbornica je objavila spomladanski razpis zdravniških specializacij. Skupaj je razpisanih 315 mest, od tega največ za družinsko medicino. Predsednica zbornice Bojana Beović opozarja, da je treba zagotoviti predvsem ustrezne delovne razmere.

3

Srbija Iskanje pogrešane dveletne deklice se nadaljuje že četrti dan

V Srbiji se že četrti dan nadaljuje iskanje pogrešane dveletne deklice, ki je izginila v torek v naselju blizu mesta Bor na vzhodu države. V Bosni in Hercegovini pa so v četrtek zaradi lažnih trditev, da imajo informacije o njej, pridržali tri ljudi.

Šport

Intervju Peter Prevc: Zdaj sem bolj užival v uspehih, česar leta 2016 nisem znal

"Zame je bila ta Planica res kot darilo samemu sebi. Darilo od ljudi, narave, organizatorja … Kaj naj rečem, eden tistih lepih dni v življenju," je v intervjuju za MMC povedal Peter Prevc, zdaj že nekdanji smučarski skakalec.

33

Prva liga Danes na sporedu tri tekme 28. kroga

Po reprezentančnem premoru se danes nogometno dogajanje vrača na slovenske prvoligaške zelenice. Na sporedu so tri tekme 28. kroga Prve lige Telemach, prva ob 15. uri, ko v Rogaški Slatini gostuje Bravo Kostel.

1

Bundesliga Xabi Alonso ostaja v Leverkusnu

Trener Bayerja Xabi Alonso bo, kot kaže, ostal pri Bayerju, s katerim vodi v Bundesligi. Z "lekarnarji" namreč želi ne le osvojiti domačega prvenstva, temveč jih voditi tudi v Ligi prvakov.

Liga NBA Atlanta postaja trn v peti Bostona

Potem ko so na zadnji tekmi v Atlanti zapravili zajetno prednost in izgubili s 120:118, so košarkarji Bostona v Atlanti klonili še drugič zapored, tokrat po podaljšku. Mož odločitve je bil Dejounte Murray.

68

Tenis Dimitrov presenetil Alcaraza za polfinale Miamija

Grigor Dimitrov je na teniškem mastersu v Miamiju pripravil presenečenje in v četrtfinalu premagal prvega nosilca Carlosa Alcaraza. Bilo je 6:2 in 6:4.

15
Oglasno sporočilo

Podjetnik naj bo!

Prihaja največji podjetniški dogodek za študente

Liga NHL Kingsi v noči na petek utrpeli dvojni udarec

Hokejisti Los Angelesa Kings so v noči na petek v Ligi NHL doživeli poraz v gosteh pri tekmecih za uvrstitev v končnico, Edmonton Oilersih. Bilo je 4:1.

11
Več

Kultura

Knjige OFFEN.02: nemški prevod izbranih Kosovelovih pesmi in misli, pospremljen z razstavo

Pod naslovom OFFEN.02 so v nemškem prevodu Ludwiga Hartingerja izšle izbrane pesmi in misli Srečka Kosovela, njegove izbrane poetične vsebine pa so doživele tudi avtorske interpretacije, ki se predstavljajo v Kosovelovi sobi v Sežani.

Razstave Ob 40-letnici gibanja skupnosti LGBTQIA+ v Sloveniji v Galeriji Škuc zaživeli skupnostni prostori

Prisotnost skupnosti je naslov razstave, ki so jo v Galeriji Škuc pripravili ob 40-letnici gibanja skupnosti LGBTQIA+ v Sloveniji. V sklopu celoletnega zaznamovanja zgodovinske prelomnice bo niz dogodkov in tudi več razstav še v drugih galerijah.

1

Obletnica 150 let od rojstva drznega vojaka, vizionarskega politika in občutljivega esteta Rudolfa Maistra

29. marca 1874 se je v Kamniku rodil Rudolf Maister, najslavnejši slovenski general, branitelj slovenske severne meje, domoljub in poet. Ob 150. obletnici se bo zvrstil niz spominskih prireditev po državi. 

7
Več

Zabava in slog

Zvok časa Pred 20 leti je Anastacia po diagnozi raka izdala istoimenski album

Potem ko so Anastacii odkrili raka na dojki, se je ameriška pevka zaprla v studio in ustvarila tretji album. Čeprav je bolezen otežila snemanje, je ta izšel 29. marca 2004 in dosegel mednarodni uspeh. Na njem je tudi legendarna pesem Left Outside Alone.

Panika Obupani Norvežani se pred veliko nočjo zgrinjajo na Švedsko po jajca

Velika noč je že skoraj tu, na Norveškem pa se v trgovinah spopadajo s pomanjkanjem ene izmed glavnih tradicionalnih sestavin – jajc. Panični Norvežani se tako po zalogo zgrinjajo na sosednjo Švedsko, kjer je jajc dovolj, obenem pa so cenejša.

12

Navdušen Svizec Phil prvič postal očka

Vremenski izvedenec svizec Phil, ki vsako leto naznani, ali nas čaka še šest tednov zime ali ne, je novopečeni očka. S partnerico Phyllis sta namreč postala starša dvema mladičkoma. Njunega spola in imen še niso razkrili.

5

Švedska Evrovizijo spremlja veliko varnostno tveganje, a Malmö naj bi bil nalogi kos

Priprave Malmöja na Evrovizijo, ki jo bo gostil maja, so že v polnem teku. Čeprav je zaradi vojne na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini ter kibernetskih napadov in protestov varnostno tveganje veliko, policija zagotavlja, da bo položaj lahko obvladala.

15

Avtomobilnost Audi Q8 z laserskimi žarometi

Audi je posodobil in pomladil svojo prestižni SUV-model Q8. S prenovo je dobil predvsem novo tehniko. Laserske žaromete, zadnje OLED-luči, ki tudi "komunicirajo", in tudi parkiranje s telefonom.

23
Oglasno sporočilo

Zakaj so pametni televizorji postali središče sodobnega doma

V zadnjem desetletju smo bili priča izjemni evoluciji televizorjev.

Znani Otroci Michaela Jacksona po dolgem času skupaj na rdeči preprogi

Na predpremieri muzikala o Michaelu Jacksonu je bilo na rdeči preprogi mogoče videti pravo redkost – po njej so se namreč po več kot desetletju v čast pokojnemu očetu skupaj sprehodili tudi trije otroci kralja popa Prince, Paris in Bigi.

3
Več

Uredniški izbor

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

470

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

80

Intervju Aleksander Mervar: Elektrika iz JEK-a 2 zagotovo ne bo poceni

Aleksander Mervar je že 40 let zasidran v slovenski energetiki. Nadaljnji razvoj projekta JEK 2 podpira, a razblinja nekatere mite, ki krožijo v razpravah o novi jedrski elektrarni in poudarja, da moramo razmisliti tudi o gradnji plinskih elektrarn.

359

Intervju "Materina ljubezen je večna, ne glede na to, ali je otrok živ ali ne"

Izgubi otroka v visoki nosečnosti sledi zapleten proces žalovanja. Po smrti se ljudi običajno spominjamo v pogovorih in jih omenjamo z imeni. Pri otrocih, ki jih bližnji niso mogli spoznati, je drugače. Starši si včasih želijo, da izrečemo njihova imena.

11
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: O izjemnosti!

Danes pa zelo na kratko o nekaterih temeljnih vprašanjih bivanja. V tednu, ki ga začenjamo brez Petra, najprej pojasnjujemo, da odhod velikega šampiona v pokoj najverjetneje ni dokončen.

5

Kolumna Boštjana Jurečiča Slikarstvo v Ljubljani ta hip

V Ljubljani je v tem času na ogled nekaj sijajnih slikarskih razstav. Ampak kdaj ste v Sloveniji nazadnje naleteli na razstavo prvorazrednih del kakega vrhunskega slikarja ali kiparja, ki ni iz območja nekdanje Jugoslavije? 

10

Anja Zag Golob Podkast Jajca: Slovenci ksenofobni, le stopimo v napad!

Nemoč aktualnega državnega vodstva se med drugim kaže v temeljnem nerazumevanju pojma politike in njene vloge za zagotavljanje dobrobiti državljank in državljanov.

7

Slavko Jerič Sproščeni Pogačar veliko testira, se šali in pili gorsko formo

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je odlično začel novo sezono: štirje nastopi, dve zmagi, njegova najslabša uvrstitev pa je tretje mesto. Predvsem pa je čutiti sproščenost, testiranje in zabavo.

58
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov